Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιώργος Γκόρος

Η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (ΣΠΑΚ) έκλεισε τις έρευνες και έστειλε για δίκη τον πρώην δήμαρχο Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο, κατηγορούμενο για κατάχρηση εξουσίας και απόκρυψη πλούτου.
Η Ειδική Εισαγγελία οδηγεί σε δίκη άλλους 4 αξιωματούχους, παίρνοντας τους ως κατηγορούμενους. Οι υφιστάμενοι του Goro είναι οι πολίτες: Jerasimo Bashi, Bilbil Aliaj, Vezir Gjikokaj και Stavri Mëhilli.

Σύμφωνα με τον φάκελο του ΣΠΑΚ, ο κατηγορούμενος Γιώργος Γκόρος αποδεικνύεται ότι έκανε δύο φορές κατάχρηση του καθήκοντός του, σχετικά με την εκποίηση περιουσιών, καθώς και την απόκρυψη των περιουσιακών του στοιχείων.
«Ο Γιώργος Γκόρος κατηγορείται για «Κατάχρηση καθήκοντος», που διέπραξε 2 φορές και «Άρνηση δήλωσης, μη δήλωση, απόκρυψη ή ψευδή δήλωση περιουσιακών στοιχείων, ιδιωτικών συμφερόντων αιρετών και δημοσίων υπαλλήλων ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου που έχει το νόμιμη υποχρέωση δήλωσης», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΠΑΚ.

Ο Γκόρος είναι ο de facto ιδιοκτήτης της ακίνητης περιουσίας του τύπου διαμερίσματος, συνολικής επιφάνειας ​​81,41 m2, με διεύθυνση στα Τίρανα, επί του παρόντος εγγεγραμμένη στην ιδιοκτησία του πολίτη GS, έχοντας δικαιώματα και περιουσιακά συμφέροντα επ' αυτού. .
Επίσης, από την ποινική έρευνα, το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι, σε συνεργασία, έχουν επιβεβαιώσει σχέδιο αποτύπωσης με γεωγραφική θέση του ακινήτου Αρ. 36/341, εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιστοιχεί στην τεκμηρίωση ιδιοκτησίας.
Ακόμη και σε αυτό το ακίνητο οι κατηγορούμενοι έχουν δώσει νέο αριθμό (36/35) μη βασισμένο σε κανένα στοιχείο και εντελώς υπέρβαση των εξουσιών που αναγνωρίζει ο νόμος. Το σχέδιο αυτό επιβεβαιωμένο από τους συγκατηγορούμενους χρησίμευσε για όλη τη διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου μέχρι την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας στο όνομα της εταιρείας «AG.TCC» sh.pk.

Και τα δύο αυτά περιουσιακά στοιχεία, όπως αποδεδειγμένα δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα πλαστών εγγράφων και άλλων παράνομων ενεργειών δημοσίων λειτουργών, κατόπιν αιτήματος της Ειδικής Εισαγγελίας, τέθηκαν σε προληπτική κατάσχεση, δηλαδή με την ποινική απόφαση αριθ. 107, ημερομηνίας 28.09.2023, και αρ. 176, ημερομηνίας 28.03.2024, του Ειδικού Πρωτοδικείου Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια