Παγίδα θανάτου για το Κίεβο το Κούρσκ

Μέσα στον Αύγουστο οι ουκρανικές απώλειες στο μικρό τμήμα της περιοχής του Κουρσκ όπου εισέβαλαν, είναι τρομακτικές. 8.200 άνδρες και κοντά στα 1000 κομμάτια εξοπλισμού όλων των τύπων.
Το Χολιγουντιανό σόου που έστησαν για ανάνηψη του ηθικού του ουκρανικού στρατού, ξεφουσκώνει, η Ρωσία αποδεκατίζει μεθοδικά ότι έχει απομείνει. Εν τω μεταξύ το Κίεβο δεν έχει πλέον εφεδρείες να στηρίξει τον σημαντικό άξονα Ποκρόφσκ - Ουγκλεντάρ που καταρρέει. Η μεγάλη Νότια ουκρανική στρατιά διαλύεται, ανήμπορη να προβάλλει αντίσταση, παραδέχονται ακόμα και αναλυτές του Κιέβου.

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η συντριβή του πρώτου F-16, και ο θάνατος του πιο έμπειρου Ουκρανού πιλότου, εκπαιδευμένου στις ΗΠΑ!
Τέλος, μέσα από τον… κουρνιαχτό των μαχών έχει ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα η είδηση ότι η Ρωσία ξεπέρασε, ξανά, τις ΗΠΑ σε εφοδιασμό της Ευρώπης με γκάζι… Παρά το σαμποτάζ στους αγωγούς από τη Βαλτική! Σαφές δείγμα ότι ο αμερικανικός σχεδιασμός ενεργειακής αποκοπής της Ε.Ε από τη Ρωσία, καταρρέει… Ελληνική αφύπνιση υπάρχει;

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια