Υπό διάλυση το ΜΕΓΚΑ

Την ανησυχία του εκφράζει το Προεδρείο του Κόμματος «Ελληνική Εθνική Μειονότητα για το Μέλλον» MEGA για τη μακροχρόνια εγκατάλειψη της οργανωτικής και πολιτικής δραστηριότητας του σχηματισμού από τον πρόεδρο του, μετά από έκτακτη συνεδρίασή του οργάνου. 
Όλα αυτά βεβαίως είναι απότοκα της στενής συνεργασίας, σχεδόν αφομοίωσης, του MEGA από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, με πρωταρχικό μέλημα του προέδρου, αλλά και πολλών στελεχών του, τον διορισμό τους από τον Έντι Ράμα, με τον πρόεδρο Χρήστο Κίτσο, λίγες εβδομάδες πριν να τοποθετείται από το καθεστώς Ράμα στη θέση του Περιφερειάρχη Αυλώνας. Θέση που προηγουμένως κατείχε ο Βαγγέλης Τάβος.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Προεδρείο του ΕΕΜΜ-ΜΕΓΚΑ:
Στην έκτακτη συνεδρίασή του της 14 ης Σεπτεμβρίου 2024, που κλήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Κόμματος, βουλευτή Νίκο Κούρη και το μέλος του Προεδρείου, δήμαρχο Φοινίκης Ρωμαίο Τσιάκουλη, το Προεδρείο του Κόμματος «Ελληνική Εθνική Μειονότητα για το Μέλλον» MEGA, εξέφρασε την θεμιτή ανησυχία για τη μακροχρόνια εγκατάλειψη της οργανωτικής και πολιτικής δραστηριότητας από τον εν ενεργεία πρόεδρο και την παρεμπόδιση των νόμιμων διαδικασιών για νέες εκλογές στο Κόμμα με την αρχή «ένα μέλος-μία ψήφος» για τον πρόεδρο του κόμματος και για τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται στα άρθρα 25 και 34 του Καταστατικού του Κόμματος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και δημοτικοί σύμβουλοι του Κόμματος. Σύμφωνα με το άρθρο 35 του καταστατικού αυτού, ο πρόεδρος του κόμματος δεν εκλέγεται περισσότερες από δύο συνεχόμενες φορές, γεγονός που
καθιστούσε απαραίτητες τις νέες εκλογές για νέο πρόεδρο και Εθνικό Συμβούλιο προ πολλού.

Παρά τις διαδοχικές προσκλήσεις εκ μέρους του προεδρείου προς τον πρόεδρο προκειμένου να συμμετέχει στις συνεδριάσεις και να ενεργήσει τα απαραίτητα που ορίζει το καταστατικό, ο πρόεδρος του Κόμματος δεν εμφανίστηκε σε καμία συνεδρίαση, ωστόσο από τις 28 Ιανουαρίου 2023 είναι
σε ισχύ απόφαση του προεδρείου να γίνουν εκλογές ένα μήνα μετά τη λήξη των αυτοδιοικητικών εκλογών εκλογές του έτους 2023.

Στις συνθήκες αυτές, όπου η ηγεσία του Κόμματος έχει εγκαταλειφθεί από τον Πρόεδρο, το Προεδρείο ομόφωνα συμφώνησε να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος στις 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στο πολιτιστικό κέντρο της Λιβαδειάς για να αποφασίσει:
  • Τον άμεσο καθορισμό και ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγή των εκλογών για τον αρχηγό του κόμματος και για τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου καθώς και
  • Την έγκριση της οργανωτικής πλατφόρμας εκλογών, που σύμφωνα με το καταστατικό που επρόκειτο να διεξαχθούν ημέρα Κυριακή σε όλες τις κομματικές οργανώσεις εντός και εκτός της χώρας.
Το Προεδρείο όρισε επίσης την ομάδα εργασίας που θα ετοιμάσει τα απαραίτητα υλικά για την ομαλή εξέλιξη της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου και κάνει έκκληση για άλλη μια φορά στον πρόεδρο να συμμετέχει και να διευκολύνει τις διαδικασίες για την επιτυχή αποπεράτωση των δημοκρατικών διαδικασιών, όπως ορίζει το καταστατικό.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
Άγιοι Σαράντα στις 15.09.2024

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια