Τέλος στο σόου Ράμα - Μελόνι βάζει η ιταλική δικαιοσύνη

Το Δικαστήριο της Ρώμης εξέδωσε απόφαση σχετικά με τη συμφωνία Ιταλίας-Αλβανίας για τους μετανάστες.
Η «La Repubblica» γράφει ότι οι δικαστές του τμήματος μετανάστευσης του δικαστηρίου της Ρώμης αποφάσισαν ότι και οι δώδεκα μετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Αλβανία πρέπει να επιστρέψουν στην Ιταλία. Καθένας. Από εδώ και πέρα. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι τα αιτήματά τους για άσυλο έχουν απορριφθεί από τις Εδαφικές Επιτροπές.

Με της απόφαση αυτη, της 18ης Οκτωβρίου, το Δικαστήριο της Ρώμης δεν επιβεβαίωσε την κράτηση 12 μεταναστών από την Αίγυπτο και το Μπαγκλαντές, που συνελήφθησαν στις 13 Οκτωβρίου από την Guardia di Finanza και μεταφέρθηκαν στην Gjadera πριν από δύο ημέρες, 16 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τη La Repubblica, η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου της Ρώμης βασίζεται σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις 4 Οκτωβρίου για αιτούντες άσυλο από μη ασφαλείς χώρες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ρώμης, η Αίγυπτος και το Μπαγκλαντές θεωρούνται μη ασφαλείς χώρες και ως εκ τούτου οι μετανάστες πρέπει να παραμείνουν στην Ιταλία.
Σε δήλωση στα ΜΜΕ, η επικεφαλής του τμήματος Λουτσιάνα Σαντζιοβάνι είπε ότι οι μετανάστες πρέπει να σταλούν στην Ιταλία.

«Οι απαγορεύσεις δεν επικυρώθηκαν σύμφωνα με τις αρχές, υποχρεωτικές για τους εθνικούς δικαστές και για την ίδια τη διοίκηση, που ανακοινώθηκαν με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μετά την προκαταρκτική απόφαση που πρότεινε ο δικαστής της Τσεχικής Δημοκρατίας. Άρνηση επικύρωσης της απαγόρευσης στην Αλβανικές δομές και περιοχές ισοδύναμες με τα ιταλικά σύνορα ή περιοχές διέλευσης οφείλεται στην αδυναμία αναγνώρισης των χωρών καταγωγής των κρατουμένων ως «ασφαλείς χώρες», είπε ο επικεφαλής του τμήματος.

Μάλιστα, οι μετανάστες στα κέντρα πέρα ​​από τα σύνορα δεν μπορούν να μείνουν ή να απελευθερωθούν στο αλβανικό έδαφος. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα το επανέλαβε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Repubblica. Έτσι οι μετανάστες θα πρέπει να επιβιβαστούν ξανά σε πλοίο για να επιστρέψουν στην Ιταλία, στο λιμάνι όπου η ιταλική κυβέρνηση αποφασίζει να τους αφήσει να αποβιβαστούν.
Θα έχουν στη συνέχεια 14 ημέρες από σήμερα για να προσφύγουν κατά της απόρριψης του αιτήματός τους για άσυλο στους ίδιους δικαστές του τμήματος μετανάστευσης, οι οποίοι θα το αξιολογήσουν κατά περίπτωση. Όμως, δεδομένου ότι οι απορρίψεις μολύνονται από συνοριακές διαδικασίες που είναι πλέον ανεφάρμοστες, είναι πολύ πιθανό οι αιτήσεις ασύλου να επανεκτιμηθούν σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες που απαιτούν περισσότερο χρόνο.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η χθεσινή συνεδρίαση των Εδαφικών Επιτροπών απέρριψε όλα τα αιτήματα για διεθνή προστασία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη μεταφορά των δώδεκα στη δεύτερη περιφέρεια κράτησης: ΚΑΡΠΑ με 144 θέσεις (έως 24. είναι έτοιμες).
«Ως εκ τούτου, οι ιταλικές αρχές έχουν καθήκον να επιστρέψουν τους συλληφθέντες στην Ιταλία και να τους επιτρέψουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους για άσυλο στην ιταλική επικράτεια», εξήγησαν οι δικηγόροι Silvia Calderoni, Paolo Iafrate και Arturo Salerni, οι οποίοι βοηθούν έναν 12χρονο πολίτη του Μπαγκλαντές που κρατείται στο Κοτόπουλο.

Η προσπάθεια επιτάχυνσης της άρνησης ασύλου, αν και επιτρέπεται από τις γρήγορες διαδικασίες, αλλά ποτέ τόσο γρήγορα, σύμφωνα με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που μπήκαν στις αλβανικές φυλακές, ήταν μια κίνηση περίπλοκης της δράσης των ληστών.
Και για να αποφευχθεί ίσως το πρώτο ταξίδι του κεντρικού πλοίου Libra στο Ιόνιο και την Αδριατική, που διήρκεσε δύο μέρες και κόστισε περίπου 20 χιλιάδες ευρώ ανά μετανάστη σε μια επιχείρηση που συνολικά ζυγίζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο του ιταλικού κράτους σε 5 χρόνια, ήταν μια αποτυχία πλήρους. Από τους 85 που διασώθηκαν στη θάλασσα από τέσσερα σκάφη, μόνο 16 μεταφέρθηκαν στο πλοίο του 13 θέσεων του Πολεμικού Ναυτικού. Άλλοι δύο ανήλικοι επιστράφηκαν πίσω μόλις έφτασαν στο λιμάνι Shengjin. Στη συνέχεια, η παρακολούθηση ευπάθειας απέκλεισε άλλες δύο. Και σήμερα έφτασε το «όχι» για την απαγόρευση των τελευταίων δώδεκα. Τα αλβανικά κέντρα με χιλιάδες θέσεις που λειτουργούν από τις 13 Οκτωβρίου ενδέχεται να παραμείνουν άδεια από σήμερα το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια