Αλβανία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως αγοράζει εξοπλισμό κατά του κορωνοϊου 3 φορές πιο ακριβό

Η πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Orjola Pampuri, κατηγόρησε σήμερα ότι η κυβέρνηση αγόρασε εξοπλισμό COVID-19 3 φορές πιο ακριβό από τις κανονικές τιμές. 

Σύμφωνα με αυτήν, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την υψηλότερη προσφορά ως νικητή του διαγωνισμού.

«Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, το Υπουργείο Υγείας άνοιξε διαγωνισμό αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ για να αγοράσει εξοπλισμό COVID-19 που απαιτείται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η αξία του οποίου δεν υπερβαίνει ποτέ τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο διαγωνισμός πληροί τις προϋποθέσεις για διάφορες εταιρείες με προσφορές κάτω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά με απόφαση της Επιτροπής Δημόσιων Συμβάσεων, αποκλείστηκαν όλες τις χαμηλότερες προσφορές. Μεταξύ 12 εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ανακηρύχθηκε νικήτρια η εταιρεία με την υψηλότερη προσφορά, αγοράζοντας έτσι εξοπλισμό σε τιμή 3 φορές υψηλότερη από τις προσφορές που αποκλείστηκαν ", δήλωσε η πρώην βουλευτής.

Τόνισε περαιτέρω ότι αντί να χρησιμοποιεί προσεκτικά χρήματα σε περιόδους κρίσης, ο Ράμα τα μοιράζει στους φίλους του.

«Αυτή είναι μια κυβέρνηση που κλέβει ακόμη και σε περιόδους πανδημίας. Δεν εγκαταλείπει τις παράνομες δραστηριότητες, ακόμη και όταν οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν και δανείζονται χρήματα για να αγοράσουν φάρμακα », κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια