Κορωνοϊός: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι υγειονομικές αρχές Δρόπολης

Τις τελευταίες μέρες ο κορονοϊός καλπάζει στο νομό Αργυροκάστρου, με δεκάδες επιβεβαιωμένα επίσημα κρούσματα, αλλά στην πράξη , καθώς φαίνεται, τα κρούσματα είναι εκατοντάδες. Το ίδιο σχεδόν φαίνεται να συμβαίνει το τελευταίο διάστημα και στη Δρόπολη. Γι αυτό το λόγο οι υγειονομικές αρχές της Δρόπολης κάνουν έκκληση διαμέσου των κοινωνικών δικτύων για προσοχή και αίσθημα ατομικής ευθύνης.

Φαίνεται πλέον πως το θέμα εστιάζεται στα σχολεία, και δη στο σχολείο Δερβιτσάνης όπου το τελευταίο διάστημα ανεπίσημα γίνεται λόγος για αρκετά κρούσματα. Υπεύθυνα άτομα από τις υγειονομικές αρχές της Δρόπολης απευθύνουν ιδιαίτερη έκκληση στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο. Οι αρχές παρακαλούν τους γονείς που σε περίπτωση που το παιδί νοσεί ή έχει το παραμικρό σύμπτωμα να μην το στείλουν στο σχολείο, καθότι έτσι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος σε 10 μέρες, όπως ακριβώς λένε οι ίδιοι, η Δρόπολη να βουλιάξει από κορονοϊό.

Δεν είναι ντροπή, παρά υπευθυνότητα, συνεχίζουν, οι γονείς να λένε την αλήθεια σε περίπτωση που υπάρχουν σχετικά συμπτώματα, ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία. Το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο και πιο ανησυχητικό, καθώς τώρα επρόκειτο να αρχίσουν τα κρύα και ο χειμώνας, ενώ επιπλέον όλου ξέρουν την κατάντια του αλβανικού συστήματος υγείας. Ακόμα ακούγεται πως αναμένεται να κλείσουν ακόμα τα σύνορα, αφήνοντας κυριολεκτικά στο έλεος της τύχης του Βορειοηπειρώτες έλληνες πολίτες.


Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια