Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο νόμο για το άσυλο

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία και η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Αλβανία χαιρέτισαν την Δευτέρα την έγκριση από το Αλβανικό Κοινοβούλιο του νέου νόμου περί ασύλου.

Το νομοσχέδιο για το άσυλο στη Δημοκρατία της Αλβανίας εγκρίθηκε τη Δευτέρα στη Συνέλευση με 87 ψήφους, 10 κατά και 6 αποχές.

Σε ανακοίνωση η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Αλβανία, αναφέρει ότι «ο νέος νόμος για το άσυλο που εγκρίθηκε χτες φέρνει την Αλβανία πιο κοντά στα διεθνή πρότυπα και τη νομοθεσία της ΕΕ για το σημαντικό ζήτημα της επαρκούς διαχείρισης των προσφύγων και των μεταναστών που εισέρχονται στην αλβανική επικράτεια». Συνεχίζοντας η ανακοίνωση σημειώνει ότι ο νέος νόμος «διασφαλίζει ότι τα άτομα που ζητούν άσυλο έχουν πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου ρυθμίζουν τους όρους διεκπεραίωσης των αιτήσεών τους και προσφέρει πρόσθετες εγγυήσεις για τη μεταχείριση ευάλωτων κατηγοριών μεταξύ των αιτούντων άσυλο – όπως ασυνόδευτοι ανήλικοι.
Ενισχύει επίσης το πλαίσιο για την ένταξη των προσφύγων. Ο νόμος εισάγει επίσης μια ταχεία διαδικασία για την ταχεία αξιολόγηση των αιτήσεων ασύλου όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις
».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει ότι, «οι αλβανικές αρχές συνεργάστηκαν στενά με την ΕΕ και την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στην πορεία για την υιοθέτηση του. Η ΕΕ και η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις αρχές για να διασφαλίσουν ότι οι επερχόμενοι κανονισμοί και η πραγματική εφαρμογή του νόμου θα είναι σύμφωνα με τα διεθνή και τα πρότυπα της ΕΕ. Αυτή η παρακολούθηση αποτελεί επίσης ουσιαστικό μέρος της υποστήριξης που θα παρέχει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) στις αλβανικές αρχές, σύμφωνα με τον Οδικό Χάρτη που έχουν υιοθετήσει πρόσφατα και οι δύο πλευρές, και θα διευκολύνει την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Αλβανίας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας»./ibna.gr
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια