Ανακοίνωση του κόμματος ΕΕΜΜ για την καταδίκη συμπατριώτη μας από το Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κόμμα <Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον> για την καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείο Αργυρόκαστρου, σε ποινή φυλάκισης 8,5 ετών, εις βάρος του συμπατριώτη μας Μόντη Κολίλα. Η καταδίκη αφορά εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους Βουλιαράτες τον Μάϊο του 2018.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αργυροκάστρου ημ. 11/02/2021, να καταδικάσει τον συμπατριώτη μας Μόντη Κολίλα του Νικολάου, σε 8.5 χρόνια φυλάκισης, είναι έξω από κάθε λογική και αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το γεγονός ότι η στημένη αυτή δίκη έγινε χωρίς την παρουσία και την ενημέρωση τόσο του ιδίου όσο και του δικηγόρου του, εκθέτει περαιτέρω την συγκεκριμένη δικαστική αρχή. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο σύνθετο αφού η απόφαση κοινοποιήθηκε στα αλβανικά ΜΜΕ ενώ ο κατηγορούμενος και η υπεράσπιση του, μέχρι σήμερα δεν έλαβαν κανένα έγγραφο.

Η φιλοπατρία της οικογένειας Κολίλα, κάτι που είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία της Χειμάρρας αλλά και στο σύνολο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, δεν έχει καμία σχέση με ακρότητες. Είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε και χωρίς κανένα δισταγμό, το καταθέτουμε ως δημόσια μαρτυρία.

Η ισχυρισμοί περί «καλλιέργειας εθνικιστικών εντάσεων» και «προσβολής εθνικών συμβόλων» ουδέποτε προήλθαν από τα μέλη της ΕΕΜ. Αντιθέτως, η κοινότητα μας βίωσε πάρα πολλές επιθέσεις και παρά τις δεκάδες καταγγελίες του κόμματος μας και άλλων φορέων της Μειονότητας, δεν έγινε ποτέ καμία εισαγγελική παρέμβαση.

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, έχει άριστες σχέσεις με την πλειοψηφία του αλβανικού λαού. Η Αλβανική Δικαιοσύνη οφείλει να προστατέψει αυτή την αρμονία, οδηγώντας στη δικαιοσύνη αυτούς και καίνε σημαίες, καταστρέφουν μνημεία, μουντζουρώνουν τις ελληνικές πινακίδες και όχι να ψάχνει «ψήλους στ’ άχηρα».

Η αλβανική δικαιοσύνη αποτελεί τον μεγαλύτερο βραχνά της χώρας, κάτι που αποτυπώνεται στις εκθέσεις του διεθνή παράγοντα ενώ ή εξυγίανση της αποτελεί έναν από τους βασικότερους όρους για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

Το Κόμμα των Ελλήνων, θεωρεί χρέος του να παρακολουθεί την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, ελπίζοντας σε πραγματική δικαιοσύνη στο Εφετείο.

Σχόλια