Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κορόιδεψε τους Βορειοηπειρώτες και υφάρπαξε την ψήφο

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκίωτης, επανήρθε στο θέμα σχετικά με την Εθνική Σύνταξη των μελών της εθνικής ελληνικής μειονότητας, με επίκαιρη ερώτηση για την «κατάργηση μείωσης της Εθνικής Σύνταξης των μελών της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης», προς το Υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Μουλκιώτης τόνισε την ανάγκη αλλαγής της ισχύουσας νομοθεσίας, καθώς, όπως είναι, είναι αδύνατον αντικειμενικά να καλυφθούν οι όροι και προϋποθέσεις που προβλέπονται για τους Βορειοηπειρώτες και τους ποντίους, καθώς οι βορειοηπειρώτες ήρθαν στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1990 και πήραν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς το 1998, είναι αντικειμενικά αδύνατη η συμπλήρωση 40 ετών διαμονής στην Ελλάδα, που προέβλεψε ο τραγικός νόμος για το ασφαλιστικό, Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να μην μειωθεί η εθνική σύνταξή τους.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ενώ τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά έχει δεσμευτεί να καταργήσει την παραπάνω απαράδεκτη διάταξη του νόμου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν θα έφερνε προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, δυστυχώς, δεν τήρησε την υπόσχεσή της.
Και συνεχίζει η Κυβέρνηση να αθετεί τη δέσμευσή της, με την προσχηματική επίκληση του COVID-19, παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες την επίλυση της αδικίας.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, στην απάντησή του προσπάθησε να δικαιολογήσει την αθέτηση των υποσχέσεων.
«Η κυβέρνηση δεν ανακαλεί την υπόσχεση και δέσμευση της, απλώς μεταθέτουμε χρονικά την υλοποίηση της, λόγω των έκτακτων συνεπειών της πανδημίας, που μας υποχρέωσε να στρέψουμε αλλού το βλέμμα. Στο αίτημα των ομογενών για κατάργηση μείωσης της Εθνικής Σύνταξης, μόνο ο χρόνος παρέμβασης μας αλλάζει. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνω ότι το ζήτημα τους δεν το ξεχνάμε και την κατάλληλη στιγμή θα πράξουμε ό,τι υποσχεθήκαμε με όρθιους τους πολίτες και τη κοινωνία»,
δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας στην επερώτηση του Γιώργου Μουλκιώτη.

«Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συμπολίτες μας από την Βόρεια Ήπειρο και τον Πόντο. Είναι ξεκάθαρο ότι στην πραγματικότητα δεν είχε και δεν έχει καμία πρόθεση να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος τους.
Τώρα, με πρόσχημα τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του COVID-19, αργότερα με πρόσχημα την δημοσιονομική στενότητα που η ίδια θα έχει προκαλέσει. Η κοροϊδία είναι αυταπόδεικτη, όπως και η υφαρπαγή της ψήφου των ομογενών μας από τη ΝΔ επίσης δεδομένη.
Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει με ειλικρίνεια και ανυστεροβουλία να διεκδικεί την αποκατάσταση της αδικίας που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και η ΝΔ διαιωνίζει, αφού πρώτα εκμεταλλεύτηκε μικροπολιτικά τους ομογενείς συμπατριώτες μας», τονίζει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης.

Στο θέμα παρενέβη και ο προεδρεύων του Σώματος και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Το θέμα αυτό έχει επανειλημμένα τεθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας άνθρωπος που δεν υπόσχεται εύκολα, είχε δεσμευτεί ότι θα το λύσουμε. Λαμβανομένων βεβαίως και των δημοσιονομικών της χώρας λόγω της πανδημίας»
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια