Αλβανία: Οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

Σήμερα, η ​​Προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος θα συναντηθεί για να εγκρίνει τις υποψηφιότητες για πρόεδρο του κόμματος και τους κανόνες για τις εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Ιουνίου. Ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Gazment Bardhi κάλεσε τα μέλη της Προεδρίας να είναι παρόντα στη συνεδρίαση.

"Αξιότιμα ​​μέλη της Προεδρίας, Η συνεδρίαση της Προεδρίας την Κυριακή 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στις 18:00. Ημερήσια διάταξη: Έγκριση των υποψηφιοτήτων για τον Πρόεδρο.
Έγκριση των κανόνων που προτείνει η Εκλογική Επιτροπή για την εκλογική διαδικασία. Επιβεβαιώστε ότι θα παρευρίσκεστε στη συνάντηση! Με σεβασμό, ο Γενικός Γραμματέας, Gazment Bardhi
 ", αναφέρεται στην ανακοίνωση του PD.

Οι υποψήφιοι για να αναλάβουν την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος είναι: Lulzim Basha, Fatbardh Kadilli, Agron Shehaj, Ibsen Elezi και Edith Harxhi. Οι δύο τελευταίες είναι υποψηφιότητες που προτάθηκαν από την ομάδα "Για το Δημοκρατικό Κόμμα", η οποία προσπάθησε να αναβάλει τις εκλογές στο κόμμα προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο διαθέσιμο για την προεκλογική διαδικασία.

Οι εκλογές των Δημοκρατών είχαν αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον Ιούλιο, ενώ η επίσπευσή τους προτάθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Gazment Bardhi, ισχυριζόμενος ότι έτσι δεν θα επηρεάστει την τουριστική περίοδο. 

Αφού υπέβαλε την υποψηφιότητά του, ο Kadilli είπε ότι αυτός ο αγώνας είναι ασύμμετρος, τονίζοντας ότι ηθικά αισθάνεται πολύ πιο ανώτερος από τον ηγέτη των Δημοκρατών, Lulzim Basha. Πρόσθεσε ότι δεν έχει προδώσει ποτέ τους Δημοκρατικούς και ούτε θα τους προδώσει.

Η Harxhi, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι ο αγώνας πρέπει να είναι ανοιχτός και διαφανής, ενώ υπόσχεται βαθιά μεταρρύθμιση του κόμματος, στα ιδανικά της δεκαετίας του '90.

Ο Shehaj, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του την προηγούμενη ημέρα, πιστεύει ότι απαιτείται ένα νέο όραμα και κατεύθυνση. Από την άλλη πλευρά, ο Elezi δήλωσε ότι απαιτείται η παραίτηση  Basha.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια