Συνέντευξη στην εφημερίδα «Le Monde» παραχώρησε ο Δήμαρχος Φοινικαίων

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» παραχώρησε ο δήμαρχος Φοινικαίων κύριος Χρήστος Κίτσος αυτές τις ημέρες .

Η δημοσιογράφος Marie Charrel, συνοδευόμενη από το συντονιστή της γαλλικής πρεσβείας στα Τίρανα για τις βαλκανικές χώρες Berenger Thibaut επισκέφτηκαν τα ορεινά χωριά του Δήμου Φοινικαίων με στόχο την έρευνα πολιτιστικών και φυσικών μονοπατιών ως υποδομή για την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος κύριος Κίτσος απάντησε σε ερωτήματα που σχετίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η φύση και η παράδοση για την ανάπτυξη του αγροτικού και πολιτιστικού τουρισμού, τονίζοντας ιδιαίτερα, την ιδιομορφία της περιοχής που κατοικείται από αμιγή Ελληνισμό και δύναται να προσφέρει το καλύτερο στη φιλοξενία επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Λεπτομερή αναφορά έκανε ο δήμαρχος και ως πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων « Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Η δημοσιογράφος μαζί με το επιτελείο της δείπνησαν και διανυκτέρευσαν στη Λεσινίτσα στο κατάλυμα του Σταύρου Μικέλη αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις γι’ αυτή την περιοχή με όμορφη φύση και καταπληκτικούς ανθρώπους.
Στάση του  «Ράλι Αλβανία 2021» στη Δίβρη
Το «Ράλι Αλβανία 2021» που πραγματοποιείται για 17η συνεχόμενη χρονιά, εφέτος γίνεται από τις 5 Ιουνίου έως τις 12 Ιουνίου. Έχει αφετηρία την Αυλώνα, συνεχίζει στο Αργυρόκαστρο, Ερσέκα, Επισκοπή και τερματίζει στα Τίρανα. 
300 Συμμετέχοντες από 30 χώρες, με 233 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες , συμμετέχουν στον μεγάλο αγώνα ο οποίος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δημάρχου της Αυλώνας.
Οι ραλίστες πέρασαν και από τα χωριά του δήμου Φοινικαίων, όπου μαγεύτηκαν από τα τοπία άγριας ομορφιάς, τα κρύα νερά, τις γέφυρες, τα  ποτάμια, τις λίμνες και τα  φαράγγια στα Ριζά. Το παρθένο αυτό µέρος αποτελεί ένα πραγματικό παράδεισο, που αξίζει κάποιος να τον περπατήσει και να µαγευτεί απ’ τις οµορφιές του, που παραμένουν καλά κρυµµένες για τους πολλούς.
 Το ράλι δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά και μια διαφήμιση για τον τουρισμό του τόπου μας, καθώς συμμετέχουν πολλοί ξένοι από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια