Νέο αλβανικό κοινοβούλιο: 64 βουλευτές συμμετέχουν για πρώτη φορά

Και τα τέσσερα κόμματα που θα εκπροσωπηθούν στο νέο κοινοβούλιο φέτος, άλλαξαν σημαντικά τη σύνθεσή τους. 64 βουλευτές που θα συμμετάσχουν στο νέο κοινοβούλιο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα βρεθούν για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα πρόκειται να εκπροσωπηθεί από μια εντελώς νέα ομάδα μελών, ενώ το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης (LSI), θα έχει έναν νέο βουλευτή, στους τέσσερεις που εξέλεξε.

Το Σοσιαλιστικό και Δημοκρατικό Κόμμα άλλαξαν σχεδόν τους μισούς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους.
31 από τους 74 βουλευτές του Σοσιαλιστικού θα καθίσουν για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά έδρανα.
Ένα από τα χαρακτηριστικά, όσον αφορά τους βουλευτές του κυβερνόντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, είναι ότι μόνο 2 από αυτούς έχουν διατελέσει βουλευτές από τη δεκαετία του '90: ο Εριοντ Μπράτσε, εκλεγμένος το 1996 και ο Πέτρο Κότσι το 1997. Μπλέντι Κλοσι και Φατμίρ Τζάφαϊ και Fatmir Xhafaj εξελέγησαν και οι δύο το 2001.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, από την άλλη πλευρά, ξεκινά αυτό το νέο κεφάλαιο με 29 νέους βουλευτές, από τους συνολικά 59 αντιπροσώπους του στο κοινοβούλιο.
Μεταξύ των δημοκρατικών, ο Σάλι Μπερίσα και ο Τριτάν Σέχου εξελέγησαν από το πρώτο πλουραλιστικό κοινοβούλιο στην Αλβανία το 1991. Ο Ντασαμίρ Σέχι εξελέγη το 1992.

Μεταξύ των 64 νέων βουλευτών, οι 25 είναι γυναίκες: 13 του Σοσιαλιστικού, 10 του Δημοκρατικού και μια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας

Σχόλια