Τη Δρόβιανη επισκέφθηκε η Πρέσβης της Ελλάδος, Σοφία Φιλιππίδου

Στο χωριό Δρόβιανη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα, Σοφία Φιλιππίδου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Δήμο Φοινικαίων και αφού προηγουμένως είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Πολιστικού Συλλόγου «Άγιος Κοσμάς» Λιβαδειάς και ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Χρήστο Κίτσο στο  Πολιτιστικό Κέντρο «Κατίνα Παππά» στην Λιβαδειά, το οποίο ολοκληρώθηκε δια μέσου του διασυνοριακού προγράμματος  “Rhythm”.
Στη Δρόβιανη η κυρία Φιλιππίδου, συνοδευόμενη, από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της κοινότητας, Παύλο Τάτση, μπόρεσε να εξερευνήσει ιδίοις όμμασιν μνημεία τα οποία  αντικατοπτρίζουν το μεγαλείο της  πολιτισμικής μας κληρονομιάς ανά του αιώνες.
Η Δρόβιανη, αποτελεί σημείο αναφοράς με την έμφυτη εξωστρέφεια  που «μπόλιασε» εμβληματικά στην όλη πορεία της, στον αέναο αγώνα για την κατανόηση του κόσμου που την περιβάλλει και παραμένει αρραγής στην δημιουργία ενός Λαογραφικού Μουσείου και ενός νέου οδικού δικτύου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, τα έργα είναι ζωτικής σημασίας και θα υποστηρίξουν σε μεγάλο βαθμό την τουριστική ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στα  πλαίσια φυσικά   του έργου MileSTONES ΙΙΙ .








Διαβάστε ακόμη:


Σχόλια