Η απώλεια της μεγάλης προσωπικότητάς μας, του Αριστοτέλη Πάνου και η φτώχεια μας

Πριν δυο μέρες ανακοινώθηκε ο θάνατος του μεγάλου Βανιστιώτη καθηγητή διεθνούς φήμης Αριστοτέλη Πάνου! Θα τον χαρακτήριζα ως τη μεγαλύτερη προσωπικότητα της κοινότητάς μας στο χώρο της οικονομίας και των οικονομικών επιστημών ! Στην Αλβανία έφθασε όλες τις κορυφές της επιστήμης και των οικονομικών θεσμών ! Μετά το 1990 ήταν περιζήτητος από πολλούς διεθνείς οικονομικούς θεσμούς ! Με πολλά επιστημονικά βιβλία και διεθνείς διακρίσεις.

Αγαπούσε ιδιαίτερα τον τόπο μας. Το 1993 με πρότασή μου παρευρέθηκε σε διευρυμένη σύσκεψη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να εκφέρει άποψη για την οικονομική ανάκαμψη της Βορείου Ηπείρου ! Ήταν εποχή που οι σύγχρονοι επαγγελματίες Βορειοηπειρώτες δεν έχαναν καμιά ευκαιρία για να αποδείξουν ότι μόνο αυτοί ήταν οι εγγυητές της «αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου» ως η μόνη λύση για το μέλλον της!!

Ο καθηγητής απαντώντας στο δικό τους πνεύμα και κατανοώντας ότι για τα συνθήματα έρεε πολύ χρήμα τους έδωσε μια πραγματική οικονομική λύση «Δώστε μου τρία δις δρ να σας βάλλω τα σύνορα στο Φίερι !!!» τους είπε . Οι φωνακλάδες τον πήραν με τις πέτρες διότι , κατ εκείνους , δεν χρησιμοποίησε τον όρο Βόρειο Ήπειρο ;;;!

Ο καθηγητής εγκατέλειψε αγανακτισμένος την αίθουσα των λυσσαλέων αυτονομιστών !!

Σήμερα όλη η Αλβανία, πανεπιστήμια , πολιτικοί και οικονομικοί θεσμοί ΜΜΕ και κοινή γνώμη τιμούν τον μεγάλο καθηγητή ! Μόνο η κοινότητας μας είναι βουβή !! Μια σιωπή που στιγματίζει κραυγαλέα τη δίκη μας μιζέρια και ανυπαρξία μιας κοινότητας που αρνείται με πείσμα κάθε αξία της !!!!

Παναγιώτης Μπάρκας
23 Οκτωβρίου 2021
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια

  1. Ο σπουδάιος , όπως αναφέρετε, καθηγητής διεθνούς φήμης Αριστοτέλη Πάνου στον τόπο του τί προσέφερε; Τί έκανε για τον τόπο μας που αιμορραγεί; όλα αυτά τα χρόνια που η Βόρειος Ήπειρος ΣΤΕΡΕΊΤΑΙ ΗΓΕΤΩΝ , αυτή η λαμπρή προσωπικότητα ΠΟΎ ήταν; απολάμβανε την υστεροφημία της; έκανε συλλογή από βραβεία και διακρίσεις;

    είναι δυνατόν η νεώτερη γενιά (στην οποία ανήκω κι εγώ) να μην τον ξέρουμε; Πιστέψτε με, ασχολούμαι, μελετάω για τον τόπο μου και πονάω αλλά τα χέρια του κ.Πάνου είναι άδεια. δεν προσκόμισε κάτι. Τι να το κάνω ότι "Στην Αλβανία έφθασε όλες τις κορυφές της επιστήμης και των οικονομικών θεσμών";

    Ανεφέρει ο Μπάρκας στο άρθρο πως "σήμερα όλη η Αλβανία, πανεπιστήμια , πολιτικοί και οικονομικοί θεσμοί ΜΜΕ και κοινή γνώμη τιμούν τον μεγάλο καθηγητή ! Μόνο η κοινότητας μας είναι βουβή !!" ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΒΗ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ; ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ;

    Τολμώ να πω ότι είναι ελαφρώς "ύποπτο" επί καθεστώτος Χότζα να σημειώνει κάποιος τόσο μεγάλη αναρρίχηση.

    Κλείνοντας, να μην ξεχνάμε ότι πόθος διακαής ημών και τον προγόνων μας δεν είναι να ζούμε στα πλαίσια του ανθελληνικού τουρκ-Αλβανικού κράτους. Θέλουμε ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή τουλάχιστον ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.

    Καταλάβατε κ.Μπάρκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών