Δήμος Φοινίκης: Σε εξέλιξη τα έργα στο υδραγωγείο του «ΜΕΡΚΟΥ»

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το υδραγωγείο του «ΜΕΡΚΟΥ», ένα έργο που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό με δικαιούχους τις κοινότητες : Καρρόκι, Καισαράτι, Γράβα, Κομμάτι, Αγίου Παντελεήμονα, Καλτσάτι, Λαζάτι, Λιβαδειά, Καλύβια, Κουλουρίτσα, Λευτέρης Τάλλιος, Σωπίκι, Βαγγαλιάτες, με χρονοδιάγραμμα έναρξης εργασιών 11.06.2020 και καταλυτική ημερομηνία 11.06.2022.

Συνοπτικά, μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τα εξής :
  • Η κατασκευή του κεντρικού αντλιοστασίου (πηγές Μέρκου) μέχρι το δίκτυο διανομής στον Άγιο Παντελεήμονα.
  • Απ' τα δίκτυα του Αγίου Παντελεήμονα τροφοδοτούνται οι κοινότητες : Κομμάτι, Άγιος Παντελεήμονας, Λαζάτι, Καλτσάτι, Καλύβια, Λιβαδειά και το δίκτυο διανομής Σωπικίου.
  • Όλα τα δίκτυα που συνδέονται με το δίκτυο διανομής Αγίου Παντελεήμονα και τις αποθήκες των υφιστάμενων κοινοτήτων, τροφοδοτούνται απ’ το συγκεκριμένο φρεάτιο .
  • Από τις υδατοδεξαμενές Σωπικίου, τροφοδοτούνται με νερό οι κοινότητες : Σωπίκι, Βαγγαλιάτες, Λευτέρης Τάλλιος, Κουλουρίτσα.
  • Όλα τα δίκτυα των κοινοτήτων που συνδέονται με το φρεάτιο διανομής Σωπικίου, τροφοδοτούνται με νερό, εκτός από τα δίκτυα των κοινοτήτων Πλάκας  και Χάλιου, τα οποία αποτελούν μέρος ενός νέου έργου.
  • Συνολικά τοποθετήθηκαν σωλήνες HDPE 29.000χμ Od63-Od160 πίεσης από PN10-PN25 και χαλύβδινους σωλήνες με διάμετρο 22.000χλμ από Ø60-193, πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές σε βραχώδη και φυσικά εδάφη 40.000m3 περίπου, ανοίχτηκαν 4900χλμ για την διαδρομή τοποθέτησης των σωλήνων, καθώς και 1600χλμ νέου οδικού δικτύου προς τις αποθήκες.
  • Η κατασκευή δεξαμενών στις κοινότητες : Γράβα, Κομμάτι, Άγιος Παντελεήμονας, Λαζάτι, Καλτσάτι, Καλύβια, Λιβαδειά, Σωπίκι, Βαγγαλιάτες, Λευτέρης Τάλλιος, Κουλουρίτσα.
  • Οι εργασίες στο αντλιοστάσιο ύδρευσης και παραλαβής.
Παράλληλα, πραγματοποιούνται εργασίες στο αντλιοστάσιο, για την τοποθέτηση εξαρτημάτων για τη σύνδεση των αντλιών με το χώρο συλλογής. Ενώ όλες οι αποθήκες λειτουργούν με εξωτερικά συστήματα, περίφραξη και φωτισμό.
Όπως όλα δείχνουν, η ολοκλήρωση του υδραγωγείου βρίσκεται ίσως και ένα βήμα πιο μπροστά από την αρχική πρόβλεψη της σύμβασης, καταγράφοντας το 93% ολοκληρωμένου έργου μέχρι στιγμής.





Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια