Δήμος Φοινικαίων: Δημόσια διαβούλευση σε Λιβαδειά και Δίβρη

Σε δημόσια ανοιχτή διαβούλευση συζητήθηκε εφ όλης της ύλης το νέο δημοσιονομικό πακέτο μέτρων και ελαφρύνσεων του δήμου Φοινικαίων, στις Δημοτικές Ενότητες Λιβαδειάς και Δίβρης, στις 18-19 Νοεμβρίου.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Φοινικαίων Χρήστος Κίτσος, οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Καλυβιώτης, Ιωάννης Χαρίσης, ο διευθυντής Εφορίας Ηλίας Νικόλας, ο διευθυντής Ύδρευσης Βαγγέλης Γιάννης, ο διευθυντής Γεωργίας Αριστοτέλης Μήτρος, ο διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας Χρήστος Θανάσης, παράγοντες του χώρου και απλοί πολίτες. Ένα πακέτο μέτρων που εξαντλεί αλλά δεν ξεπερνά τα όρια αντοχής του ανήγγειλε ο Χρήστος Κίτσος, το οποίο τέθηκε προς συζήτηση και κλήθηκαν να απαντήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Αρχής γενομένης, αυτοί που θα επωφεληθούν άμεσα, θα είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι ασθενέστεροι οικονομικά δημότες, καθώς από το επόμενο έτος δεν θα κληθούν να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο για υπηρεσίες του Δήμου (βεβαιώσεις). Επιπλέον θα αφαιρεθεί η οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους των κοινοτήτων που δεν υποστηρίζονται από κάδους απορριμμάτων, κ.α.

Σε δήλωση του ο κος Κίτσος ανέφερε ότι «… Επιδιώκουμε την δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας με επίκεντρο τις επενδύσεις στον τουρισμό και την πλήρη διαφάνεια. Δεν θα ανεχτώ από κανέναν τεχνικές του παρελθόντος. Καθιστώ σαφές στους κοινοτάρχες ότι η δημόσια περιουσία ανήκει στους δημότες αυτού του Δήμου και ΌΧΙ στον εκάστοτε κοινοτάρχη που δράττεται της ευκαιρίας και καταχράται δημόσιο χρήμα προς όφελος του. Η περίοδος χάριτος κύριοι έλαβε ΤΕΛΟΣ και ο πέλεκυς θα είναι βαρύς…»

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια