Ένταση μεταξύ υποστηρικτών Μπερίσα και Μπάσα

Οι οπαδοί του Λουλζίμ Μπάσα συγκρούστηκαν με τους δημοκρατικούς που διαδήλωναν εναντίον του μπροστά από το θέατρο «Bylis». Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία απέτρεψε τη σωματική σύγκρουση των δύο πλευρών.
Ο Μπάσα ξεκίνησε τη συνάντηση με τους δημοκρατικούς του Φίερι, ενώ οι διαδηλωτές συνεχίζαν να στέκονται μπροστά στο θέατρο. Την ίδια στιγμή πρώην πρόεδρος πραγματοποιούσε συνάντηση με τους Δημοκρατικούς στη Σκόδρα.

Ο πρώην ηγέτης Σαλί Μπερίσα πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τους Δημοκρατικούς της Σκόδρας για την 31η επέτειο από την ίδρυση του παραρτήματος του Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη αυτή. Μίλησε και για την κατάσταση στο κόμμα, ενώ ζήτησε από τους Δημοκρατικούς να απομακρυνθούν από τον Λουλζίμ Μπάσα. Προειδοποιώντας για άλλες διαδηλώσεις, ο Μπερίσα είπε ότι όποιος υποστηρίζει τον Μπάσα παίζει με τον πλουραλισμό.
"Παρατήστε τον Λουλζίμ Μπράβα. Είναι η ντροπή της ιστορίας. απομακρυνθείτε από τον Λουλζιμ Μπάσα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τον πολιτικό πλουραλισμό. Όσοι υποστηρίζουν τον Μπάσα ως ηγέτη της αντιπολίτευσης χλευάζουν την ελευθερία και τις αξίες του πολιτικού πλουραλισμού στην Αλβανία", είπε ο Μπερίσα.

Ο τελευταίος έκανε έκκληση και στους διεθνείς. Είπε ότι η πολιτική δράση που έχει κάνει είναι ειρηνική αλλά ασταμάτητη. Ο Μπερίσα τόνισε ότι στις 8 Ιανουαρίου οι Δημοκρατικοί ζήτησαν μόνο να μπουν στο σπίτι τους. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ολοκληρώσει τον στόχο του να απομακρύνει τον Μπάσα από το ΔΚ.
«Η έκκλησή μου προς τους εταίρους είναι ότι αυτή είναι μια ειρηνική αλλά ασταμάτητη επανάσταση. Οι Δημοκρατικοί δεν θα έκαναν τίποτα στις 8 Ιανουαρίου παρά να διώξουν τους ληστές από το σπίτι τους. Η 8η Ιανουαρίου είναι η αρχή, υπόσχομαι. Οι διαμαρτυρίες μας δεν θα σταματήσουν. Το μέλλον είναι δικό μας, όσων αγωνίζονται για ελευθερία και ανθρώπινη και εθνική αξιοπρέπεια.
Δεν παραχωρούμε τον πλουραλισμό, τη δημοκρατία, το ΔΚ, ποτέ. Σας προσκαλώ από σήμερα να πάρετε τη φλόγα, το φως αυτής της επανάστασης σε κάθε αλβανική εστία για να επανέρθει νίκη του 1992» , είπε ο Μπερίσα.

Ο Μπάσα επιτίθεται σε Μπερίσα, Μέτα και Ράμα
Ο ηγέτης των Δημοκρατικών Λουλζίμ Μπάσα συνέχισε τις επιθέσεις στον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, τον πρώην ηγέτη Σαλί Μπερίσα και τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα, όπου εκτός από τον χαρακτηρισμό «Τρίγωνο των Βερμούδων», σήμερα αποκαλούνται «οι 3 δεινόσαυροι ».
Από το Φίερι, όπου είχε συνάντηση με τους Δημοκρατικούς, ο Μπάσα είπε ότι ο Μπερίσα, ο Ράμα και ο Μέτα δεν θέλουν έλεγχο στην πολιτική.

Ο Λουλζίμ Μπάσα δήλωσε σήμερα ότι το βέτο των πολιτικών θα βάλει τέλος στην κυριαρχία των «3 δεινοσαύρων της μεταπολίτευσης», αναφερόμενος στους Σαλί Μπερίσα, Έντι Ράμα και Ιλίρ Μέτα.  
"Να ανοίξουμε μια σελίδα που θα έπρεπε να είχε ανοίξει πριν από δεκαετίες, αυτή του αληθινού πλουραλισμού. Η Αλβανία και η αλβανική πολιτική δεν ανήκουν πλέον στους τρεις δεινόσαυρους της μεταπολίτευσης. Και γι' αυτό πρέπει να κάνουμε τον έλεγχο των πολιτικών το συντομότερο δυνατό. Καθένας από το «Το «Τρίγωνο των Βερμούδων» έχει τους λόγους του για τους οποίους δεν του αρέσει το vetting. Αυτό θα διαχωρίσει τη φήμη από την αλήθεια», είπε ο Μπάσα.

Ο τελευταίος δήλωσε ότι ο Μπερίσα παραβίασε την κόκκινη γραμμή στις 8 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι μετά τη διαμαρτυρία πριν από μια εβδομάδα, ο Μπάσα πήρε αυστηρές αποφάσεις όπως αποκλεισμούς, αναστολές και αλλαγές στις δομές του Δημοκρατικού Κόμματος.
«Να μην βάλουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των Δημοκρατικών. Στις 8 Ιανουαρίου, σε αντίθεση με τις εκκλήσεις μας, χαράχθηκε μια κόκκινη γραμμή που μας χωρίζει και που πρέπει να μας χωρίσει μια για πάντα. Η βία δεν είναι εργαλείο των Δημοκρατικών", πρόσθεσε ο Μπάσα.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια