Απολύει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο Ράμα

Το υπουργικό συμβούλιο του Ράμα άλλαξε ξανά. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί μέσω ανάρτησής του στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η Μπελίντα Μπαλούκου διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα, ο Arben Ahmetaj απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός επικρατείας για την ανασυγκρότηση.

«Ευχαριστώ τον Arben Ahmetaj για τη συμβολή του στην επιτυχώς ολοκληρωμένη αποστολή μας για την ανοικοδόμηση. Ευχαριστώ τον Ζεφ Μάζι για τη συμβολή του στο ιστορικό μας επίτευγμα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Δυο πολύτιμοι συνεργάτες σε ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις που δεν τελειώνουν εδώ. Είναι καιρός ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να επικεντρωθεί σε προκλήσεις όπως οι υποδομές και η ενέργεια, γι' αυτό η νέα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι η Μπελίντα Μπαλούκου», έγραψε ο Ράμα.

Επιπλέον, ο Ζεφ Μάζι δεν θα είναι πλέον ο επικεφαλής διαπραγματευτής. Θα αντικατασταθεί από την Majlinda Dhuka, η οποία θα γίνει και υπουργός Επικρατείας.
«Τώρα που η προτεραιότητα των διαπραγματεύσεών μας με την ΕΕ θα πάρει τη θέση της ανασυγκρότησης, θα αλλάξει και το προφίλ του υπουργού Επικρατείας. Η Majlinda Dhuka, υψηλού επιπέδου τεχνικό προφίλ στη χώρα, θα αντικαταστήσει το υψηλού επιπέδου διπλωματικό προφίλ του πρέσβη Μάζι, με το να γίνει Επικεφαλής Διαπραγματευτής και Υπουργός Επικρατείας», έγραψε ο Ράμα στην ανάρτησή του στο Twitter.

Μπερίσα: Ο Ράμα απέλυσε τον Ahmetaj για να σώσει τον εαυτό του
Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τα κεντρικά γραφεία του ΔΚ ότι ο πρωθυπουργός Ράμα είναι ο επικεφαλής της «μαφίας των αποτεφρωτηρίων».
«Για να σωθεί και να καλύψει το χειρότερο έγκλημα στην ιστορία και μια από τις πιο άσχημες υποθέσεις, την υπόθεση του αποτεφρωτηρίου, ο Ράμα απέλυσε τον Arben Ahmetaj. Βλέποντας ότι θεωρώ τον Ahmetaj ως έναν από τους βασικούς εκφραστές της μαφίας των αποτεφρωτηρίων, δράττομαι της ευκαιρίας να πω ότι ο επικεφαλής της υπόθεσης του είναι ένας και μοναδικός, ο Έντι Ράμα. Στην υπόθεση του αποτεφρωτηρίου έβαλε την υπογραφή του κατά πλήρη παράβαση του νόμου και σε αυτό έχει συμφωνήσει ο ίδιος.
Ο Έντι Ράμα υπέγραψε παράνομα σύμβαση που παραβίαζε τον νόμο περί δικαιοσύνης των προσφορών. Υπέγραψε και ενέκρινε συμβόλαιο για μια εταιρεία που είχε μηδενική εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων», – είπε ο Μπερίσα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια