Νέο βιβλίο του Τηλέμαχου Λαχανά

ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!
ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821!

Νέο βιβλίο! Συγγραφέας και ερευνητής ο Τηλέμαχος Λαχανάς από την Πάνω Δρόπολη.. Δεύτερη βελτιωμένη έκδοση, η οποία εμπεριέχει πολυάριθμα νέα στοιχεία και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία και επιμέλεια της ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης. Νέο βιβλίο με 300 σελίδες, συν οι 3 τελευταίες σελίδες με την διαφήμιση των υπόλοιπων 7 βιβλίων, εννοείται και το ανά χείρας βιβλίο. Είναι χρέος του κάθε ενδιαφερόμενου να το προμηθευτή από την διεύθυνση ΥΙΟΙ ΚΕΜΕΝΤΖΕΤΖΙΔΗ ΟΕ Σπαρτάκου 6, 56626 Συκιές, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Tηλ. 2310212659, info@orthodoxoskypseli.gr! Η τιμή του 10 €, συν τα έξοδα αποστολής.

Τι ζητάει ο Τηλέμαχος από την Ελλάδα; Να συμπεριληφθεί στην ιστορία της και η ιστορία των προγόνων του, η συμμετοχή τους στον αγώνα για την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους από τον τουρκικό ζυγό. Και δεν ήταν μικρός ο αριθμός των προγόνων του! Ήταν 5.000 (και) αγωνιστές από την τότε Άνω Ήπειρο, από τους οποίους οι περίπου 1.000 πότισαν με το αίμα τους κάθε σπιθαμή της τότε επαναστατημένης Ελλάδας.

Υπόδουλη από 2 καταχτητές ήταν τότε η ιδιαίτερη πατρίδα του! Από τον δυνάστη Αλή πασά και από τον Τούρκο καταχτητή. Εντούτοις οι πρόγονοί του, με το ψευδώνυμο Έλληνες μεν, αλλά με ψευδώνυμα Αργυροκαστρίτης, Δρινιπολίτης, Χιμαριώτης κ.λ.π. για να μη βλάψει ο καταχτητής τις οικογένειες και την ιδιαίτερη πατρίδα που άφησαν πίσω. Ξεκίνησαν από την εσχατιά της υπόδουλης Ελλάδας και βρέθηκαν εκεί που είχε επαναστατήσει το Έθνος, στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, στην Αθήνα, την Εύβοια και την Κρήτη, στο Μεσολόγγι και τα νησιά του Αιγαίου, εκεί που ο ραγιάς μάτωνε.

Εμπαίζει με την ιστορία τους ο Έλληνας ιστορικός, σαν να την θεωρεί ασήμαντη. Μνημονεύει μεν τους ευεργέτες Άνω Ηπειρώτες της περιόδου, αλλά ως ευεργέτες και μόνο, όχι ως αγωνιστές. Εμπαίζει με την ιστορία τους και ο Αλβανός ιστορικός, καθώς από το 1914 την ιδιαίτερη πατρίδα τους την έχουν εκχωρήσει στην αλβανική επικράτεια. Με υπογραφή και σφραγίδα εκείνους τους προγόνους τους έχει βαπτίσει κολίγους, ερχόμενους επί περιόδου Αλή πασά. Άραγε ο Τηλέμαχος, ο κάθε Τηλέμαχος, δεν δικαιούται να είναι περήφανος για την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδα του; Εντούτοις η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν έλαβε υπόψη τις παρακλήσεις του. Όλες τις απαντήσεις αναγνώστη θα τις βρεις αγοράζοντας και διαβάζοντας το νέο βιβλίο του!

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια