Μην τσιμπάτε, απλά έρχονται εκλογές

Πολλοί απορούν τι συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα με δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για υποκλοπές, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τα ΜΜΕ του να μοιάζουν να στρέφονται κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη που τόσο αγαπούσαν, και την αντιπολίτευση να ανεβάζει τους τόνους. Η απάντηση είναι πολύ απλή:
Πλησιάζουν οι εκλογές.

Το πολιτικό και ολιγαρχικό κατεστημένο ξέρει πολύ καλά πως οι περισσότεροι πολίτες δεν εμπιστεύονται ούτε τους πολιτικούς, ούτε τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Οπότε, πρέπει να ανεβάσουν τους τόνους και να δώσουν την εντύπωση πως κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει στη χώρα, ώστε να τραβήξουν την προσοχή των πολιτών.

Λογικό είναι αυτό, αφού στις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2019, πάνω από το 42% των πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου δεν πήγαν στις κάλπες.
Φαντάζεστε να γίνουν εκλογές στο προτεκτοράτο και να μην πάει στις κάλπες πάνω από το 50%;

Πώς θα νομιμοποιούνται μετά πολιτικοί και ολιγάρχες να το παίζουν σωτήρες και εθνικοί ευεργέτες, για να ρίχνουν τη γνωστή μάσα;
Αυτές τις μέρες, αυτό που συμβαίνει είναι πως κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και ολιγάρχες προσπαθούν να τραβήξουν …πελάτες στις κάλπες.

Περί αυτού πρόκειται. Μόνο.
Τι; Σκοτώνεται ο Μητσοτάκης με τον Μαρινάκη;
Όχι, είναι θέατρο. Κακό θέατρο.

Την ώρα που οι πολίτες βλέπουν τα χρήματά τους να εξαφανίζονται και τα σούπερ μάρκετ να τους τρομάζουν -ενώ, παράλληλα, αναζητούν τρόπους για να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς και να ζεσταθούν-, σκάνδαλα με τηλεφωνικές υποκλοπές, πράκτορες της ΕΥΠ και αδέκαστοι δημοσιογράφοι, ολιγάρχες που μιλούν για …παρακράτος -εργαλειοποιώντας βλαμμένους οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων, για να ανεβάσουν την ένταση-, αγωγές, μηνύσεις και άλλες ιστορίες για αγρίους κυριαρχούν στην επικαιρότητα.
Μέχρι τις εκλογές, θα εμφανιστούν δεινόσαυροι και μαμούθ, αφού οι πολιτικοί θα προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους για το πόσο διαφορετικοί είναι από τους διεφθαρμένους αντιπάλους, ενώ οι μαφιόζοι ολιγάρχες θα σκίζουν τα ρούχα τους για την εντιμότητά τους και θα ζητούν κάθαρση, ώστε να υπάρξει πόλωση και να πάνε οι πολίτες στις κάλπες να ψηφίσουν τους ζάπλουτους σωτήρες τους.

Το έχουμε δει πάρα πολλές φορές αυτό το παραμύθι.
Πριν τις εκλογές, δήθεν πόλεμος μεταξύ τους -για να πείσουν τους πολίτες να τους ψηφίσουν-, και μετά τις εκλογές όλοι παρέα στη μάσα.

Δεν ξέρω πόσοι τσιμπάνε πια.
Εγώ όχι.

pitsirikos.net

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια