Οδός Αβύδου, αριθμός μηδέν!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Πάνε χρόνια από τις εποχές εκείνες που κάποιος σου χτύπαγε την πόρτα, αλλά δεν ήταν ο γαλατάς!
Στην οδό Αβύδου στα Ιλίσια, ήταν τα «κοράκια» που πήραν το σπίτι της συνταξιούχου συναδέλφου μας. Ένας κλητήρας, συνοδευόμενος από αστυνομικούς που έμοιαζαν να παίρνουν το θέμα επί …προσωπικού, έσπασαν ουσιαστικά στην πόρτα και μπήκαν μέσα.

Η συνταξιούχος συνάδελφός μας είναι καρκινοπαθής και έχει παιδί με ειδικές ανάγκες! Επιπλέον, το σπίτι της οδού Αβύδου είναι το μόνο της σπίτι- άρα η πρώτη κατοικία! Έκθετη η κυβέρνηση που προπαγανδίζει ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτη κατοικίας!
Το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πήρε εταιρεία-φάντασμα, εταιρεία που δεν έχει πουθενά γραφεία- για να δούμε ποιοι παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη! Το σπίτι δε της Ιωάννας Κολοβού βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέη ύψους 15.000 ευρώ και μάλιστα όχι από δάνειο, από πιστωτική κάρτα!

Την ίδια στιγμή:
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 450.000.000 ευρώ- και δεν …στάζει μύτη!
  • Ο Πάτσης, έχοντας στην κατοχή του οφσόρ εταιρεία (που απαγορεύεται από το νόμο), που παρουσίασε (όπως κατηγορείται) παραπλανητικά πόθεν έσχες, που αγόρασε κοψοχρονιά από τράπεζα κόκκινα δάνεια (κατά σύμπτωση από πιστωτικές κάρτες) για να λειτουργήσει ως …κοράκι και που «φέσωσε» και την τράπεζα που του έδωσε δάνειο για να αγοράσει κοψοχρονιά τα δάνεια από την τράπεζα (!), εξακολουθεί να είναι βουλευτής! Και ουδείς έβαλε χέρι στην περιουσία του!
  • Μετά τα πρώτα χρόνια των μνημονίων οι μισθοί των δημοσιογράφων για τους περισσότερους εξ ημών έγιναν εξευτελιστικοί, ενώ οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν δραστικά-πώς να πληρώσουν κάποιοι τα δάνειά τους και τις κάρτες τους;
  • Οι τράπεζες, που η ανακεφαλαιοποίησή τους έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού, πούλησαν κόκκινα δάνεια σε funds σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς προηγουμένως να κάνουν αντίστοιχη προσφορά στους ιδιοκτήτες!
  • Το ύψος του ιδιωτικού χρέους αγγίζει τα 260 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το ΑΕΠ της χώρας βρίσκεται κοντά στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ!
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο στο τέλος του Ιουλίου του 2022 διαμορφώθηκε στα 112,6 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 3,7 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συνολικός αριθμός των οφειλετών προς την εφορία στο τέλος του Ιουλίου του 2022 σημειώνει αύξηση κατά 741.827 πρόσωπα (φυσικά και νομικά) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στους 4.230.900 οφειλέτες, όπως καταγράφεται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το δεύτερο τρίμηνο.(Βλέπε άρθρο Κώστα Μελά στους OPINIONS του iEidiseis, στις 15 Νοεμβρίου).
  • Στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα παρατηρείται κατάρρευση των μισθών: Ένας στους τρεις εργαζόμενους (677.618 ή το 28,73%) σε όλο τον ιδιωτικό τομέα εργάζεται με μισθό 330 ευρώ καθαρά (414,12 ευρώ μικτά)!
  • Το 28,87% (688.462 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις-έργα) δουλεύουν με μερική απασχόληση.
  • Οι μισοί σχεδόν συνταξιούχοι (1.106.341 ή το 44,86%) είναι με κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ μικτά, δηλαδή 658 ευρώ καθαρά το μήνα! 655.195 συνταξιούχοι (το 26,56%) λαμβάνουν σύνταξη έως 500 ευρώ το μήνα!
  • Από την αύξηση των επιτοκίων των δανείων και τη στασιμότητα του επιτοκίου των καταθέσεων οι τράπεζες εκτιμάται ότι θα κερδίσουν 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Εξ αυτών υπολογίζουν ότι θα χάσουν τα 600.000.000 λόγω κόκκινων δανείων, αλλά μάλλον δεν τους πολυνοιάζει- θα τους μείνουν τα 2 δισεκατομμύρια! Για τα 600.000.000 των κόκκινων δανείων τα …κοράκια να είναι καλά!
  • Για το 2022 έχουν προγραμματιστεί πάνω από 44.000 πλειστηριασμοί, και πρώτης κατοικίας, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί τριπλάσιοι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ ούτε 3 στους 100 από όσους αιτήθηκαν δεν κατάφεραν να πάρουν μια ολοκληρωμένη ρύθμιση!
Οδός Αβύδου αριθμός μηδέν!

ΥΓ: Και για να απονείμουμε τα εύσημα και σε όσους κινητοποιήθηκαν για το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στην οδό Αβύδου στα Ιλίσια, ας αφιερώσουμε ένα στίχο από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου που βρίσκεται στο βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη 

Οδός Αβύσσου αριθμός μηδέν 
Όχι οδός Αβύσσου, αριθμός Μηδέν
Οδός Ανθρώπου, αριθμός 1
Δε χρειάζεται να χτυπήσεις
Η πόρτα ανοιχτή. Μπορείς να μπεις!

Σχετικά Θέματα

Σχόλια