Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή

Η Αργεντινή νίκησε την Γαλλία στα πέναλτι (Κανονική διάρκεια 2-2, Παράταση 3-3) στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Αυτή η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Λίονελ Μέσι της Αργεντινής, τον καθιστά «αθάνατο», καθώς πλέον έχει στην κατοχή του το μοναδικό βαρύτιμο τρόπαιο που του έλειπε, αυτό του Μουντιάλ.

Πρώτο ημίχρονο
Το σκορ άνοιξε το σκορ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Λιονέλ Μέσι στο εικοστό τρίτο λεπτό, το οποίο είχε κερδίσει ο Ανχέλ Ντι Μαρία. Ο Ανχέλ Ντι Μαρία μετά από μία μαγική αντεπίθεση της Αργεντινής, έκανε το 2-0 στο τριακοστό έκτο λεπτό. Δύο αλλαγές έκανε η Γαλλία στο τεσσαρακοστό λεπτό, βγάζοντας τους Ολιβιέ Ζιρού και Ουσμάν Ντεμπελέ για τους Μουανί και Τουράμ. Το 2-0 υπέρ της Αργεντινής ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα σουτ του Ντε Πολ που κατέληξε στα χέρια του Γιορίς. Από εκπληκτική ενέργεια και πάσα του Ανχέλ Ντι Μαρία ο Τζούλιαν Άλβαρεζ έστειλε την μπάλα πάνω στα χέρια του Χούγκο Γιορίς, στο πεντηκοστό ένατο λεπτό. Ο Ακούνια πέρασε στην θέση του εξαιρετικού Ντι Μαρία στο εξηκοστό τέταρτο λεπτό. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο εβδομηκοστό λεπτό για την Γαλλία, με ένα σουτ του Εμπαμπέ να καταλήγει άουτ. Πέναλτι κέρδισε ο Μουανί, με τον Εμπαμπέ να το κάνει γκολ στο ογδοηκοστό λεπτό, κάνοντας το 2-1. Το 2-2 δεν άργησε να γίνει, με ένα εκπληκτικό σουτ του Εμπαμπέ ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ του σε δύο λεπτά. Ο Γιορίς έβγαλε ένα πολύ δυνατό σουτ του Μέσι στο 90+7 και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Παράταση πρώτο ημίχρονο
Ο Ουπαμεκανό έκανε ένα σωτήριο τάκλιν σε σουτ του Λαουτάρο Μαρτίνεζ που ήταν και η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο δεν άλλαξε το σκορ.

Παράταση δεύτερο ημίχρονο
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα σουτ του Λιονέλ Μέσι στην κλειστή γωνία του Γιορίς, το οποίο έπιασε ο τερματοφύλακας. Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε το 3-2, μετά από μία μαγική συνεργασία μεταξύ των παικτών της Αργεντινής που κατέληξε σε απόκρουση του Γιορίς σε σουτ του Λαουτάρο Μαρτίνεζ, με τον Μέσι να βρίσκεται στην ιδανική θέση για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, στο εκατοστό ένατο λεπτό. Η απάντηση ήρθε από τον Κιλιάν Εμπαμπέ με πέναλτι,, ο οποίος έκανε χατ-τρικ στον τελικό. Μεγάλη επέμβαση του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ σε τετ-α-τετ του Μουανί, με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ να την στέλνει άουτ με κεφαλιά. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Πέναλτι
Η Αργεντινή πήρε την νίκη στα πέναλτι με πρωταγωνιστή τον Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, με το σκορ των πέναλτι να είναι 4-2.

Σχετικά Θέματα

Σχόλια