Οι «κοριοί» της ΕΥΠ παρακολουθούσαν και κορυφαία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων μέσω της ΕΥΠ.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento, στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων βρισκονταν και τα ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας καθώς και αλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, εκτός από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, στη λίστα των υποκλοπών ήταν επίσης ο πρώην Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θ. Λάγιος.
Επομένως, εκτός από τις παρακολουθήσεις μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, φαινεται ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούσε υπηρεσιακά στελέχη και κορυφαίους εθνικούς παράγοντες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Documento.

Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως δύο μόλις ημέρες αφότου κατατέθηκε προς επεξεργασία στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, το οποίο έχει καταγγελθεί από την ΑΔΑΕ και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καθώς δεν κινείται σε λογική πλήρους διαφάνειας, ειδικά από τη στιγμή που η ενημέρωση ενός θύματος υποκλοπής δεν έχει αναδρομική ισχύ.
Η συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Όπως έγραψε το RED CARPET, από το πρωί του Σαββάτου, το σκάνδαλο των υποκλοπών παίρνει άλλη τροπή μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο.
Οι μεν στρατιωτικοί αισθάνονται προσβεβλημένοι διότι δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου, ο δε πολιτικός κόσμος κάνει λόγο για σημάδια εκτροπής. Ενδιαφέρον θα έχει ειδικότερα η αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., καθώς υποτίθεται ότι είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη με τα θέματα «Πατρίδας – Θρησκείας – Οικογένειας».

Οφείλουν μια απάντηση πρωτίστως στους εαυτούς τους:
  • Γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους έχοντες την ευθύνη της Εθνικής Ασφάλειας;
  • Εάν αυτό συνέβαινε με άλλη κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ), οι βουλευτές της Ν.Δ. θα είχαν ανέβαι επάνω στα έδρανα της Βουλής διαμαρτυρόμενοι;
  • Και οι βαρόνοι της Ν.Δ. θα εξακολουθούν να πετάνε χαρταετό;
Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα ieidiseis.gr

Σχετικά Θέματα

Σχόλια