Μαζί θα επισκεφτούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα Μητσοτάκης και Ράμα

Βρέθηκε τελικά φόρμουλα ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Την επίσκεψη θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, όπως είχαν ζητήσει τα Τίρανα προκειμένου να επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο όρος που έθεσε ο Έντι Ράμα για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, μια επίσκεψη που είχε απαγορευτεί από τα Τίρανα να πραγματοποιήσει μόνος του ο πρωθυπουργός στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν είχε βρεθεί στη γειτονική χώρα για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ -Δυτικών Βαλκανίων! (Τότε που η Αθήνα έλεγε πως αναβλήθηκε γιατί είχε ομίχλη!).

Μητσοτάκης και Ράμα, άλλωστε, έχουν μπροστά τους εκλογικές αναμετρήσεις στις χώρες τους (ο Μητσοτάκης εθνικές, ο Ράμα δημοτικές) και επιδιώκουν κομματικά οφέλη. Για το Ράμα, βεβαίως, δεν ξέρουμε τ οφέλη θα έχει από την επίσκεψη, για τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν είμαστε σίγουροι, καθώς ενδέχεται να αποδειχθεί παγίδα, είτε οδηγώντας σε διπλωματικό αδιέξοδο, είτε απογοητεύοντας τους δεξιούς ψηφοφόρους της ΝΔ.

Ας περιμένουμε, όμως, την επίσκεψη, που πιθανότατα θα γίνει την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή Χριστουγέννων...

Σχόλιο Αγναντεύοντας....Απέναντι: Αν επιβεβαιωθεί η είδηση θα πρόκειται για πλήρη πολιτική κάλυψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Έντι Ράμα και στις ενέργειές του εις βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας και μια προεκλογική υποστήριξη εν όψη των δημοτικών εκλογών προφανώς.

Σχόλια