Αλβανία: Σεπτέμβριο - Οκτώβριο η απογραφή πληθυσμού

Η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών στην Αλβανία, που αναβλήθηκε πολλές φορές, αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και 6 εβδομάδες.

Η Έλσα Ντούλι, διευθύντρια του INSTAT, έδωσε λεπτομέρειες για την απογραφή πληθυσμού.
«Σε αντίθεση με την προηγούμενη, η Απογραφή του 2023 θα γίνει από πόρτα σε πόρτα, με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά αντί για έντυπα ερωτηματολόγια, η συλλογή πληροφοριών θα γίνεται με tablet. Αναμένεται η δημοσίευση των πρώτων αποτελεσμάτων τον Ιούνιο του 2024, αυτά σε επίπεδο χώρας. Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα σε επίπεδο περιφέρειας ή δήμου αναμένεται να δημοσιευτούν τον Οκτώβριο του 2024», δήλωσε η Έλσα Ντούλι, διευθύντρια του INSTAT.

Σε περίπτωση που ο πολίτης αρνηθεί να απαντήσει στην Απογραφή θα του επιβληθεί πρόστιμο από 50 έως 100 χιλιάδες ΛΕΚ (430 έως 870 ευρώ).
«Όχι μόνο για το γεγονός ότι η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών είναι ένα δημόσιο αγαθό που εξυπηρετεί κατ' αρχήν τους πολίτες, αλλά και για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να σχεδιάζουν πολιτικές με βάση στοιχεία. Αυτό όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό. Αυτό γίνεται για να έχουμε έναν πιο ακριβή σχεδιασμό για το τι θα κατασκευαστεί στο μέλλον, πού θα κατασκευαστεί και πώς θα κατασκευαστεί» , ανέφερε η Ντούλι.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια