Μέτα: Θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο «Rama-McGonigal»

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας (ΚΕ), Ιλίρ Μέτα, είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να συσταθεί η Ερευνητική Επιτροπή για το σκάνδαλο «ΜακΓκόνιγκαλ».

Σε συνέντευξη Τύπου από τα κεντρικά γραφεία, ο Μέτα είπε ότι το όνομα του Ράμα, που αναφέρεται 14 φορές στον φάκελο, δείχνει ότι υπάρχει παραβίαση των αμερικανικών νόμων. Ο επικεφαλής του ΚΕ πρόσθεσε με πεποίθηση ότι ο Ράμα θα φύγει, τονίζοντας ότι δεν θα γίνει πραξικόπημα για να σωθεί ο πρωθυπουργός από τις ευθύνες του.

«Το όνομα του Ράμα είναι 14 φορές στις αποφάσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης για αυτό το θέμα. Μόλις ξεκίνησαν. Δεύτερον, το άρθρο των NY Times αναφέρεται σε εισαγγελείς στην Ουάσιγκτον. Το λένε πολύ ξεκάθαρα, έχει κάνει βήματα προς όφελος αυτού του πολιτικού. Είναι εγκληματική ενέργεια, καθώς έχουμε παραβιάσεις των αμερικανικών νόμων και πολλά άλλα αδικήματα, έχουμε εγκληματική κατάχρηση της συνταγματικής θέσης της Αλβανίας, παραβιάζοντας σοβαρά το Σύνταγμα της χώρας, διακυβεύοντας τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας, κακοποιώντας τους αξιωματούχους με ψεύτικο, εντελώς ύπουλο και παράνομο τρόπο. Είμαι πεπεισμένος ότι η επιτροπή θα συσταθεί. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Ράμα θα φύγει. Δεν θα το επιτρέψουμε άλλο. Η χώρα δεν μπορεί να είναι χωρίς κοινοβούλιο. Είναι συνταγματική υποχρέωση η σύσταση οποιασδήποτε εξεταστικής επιτροπής εάν υπάρχει τέτοιο αίτημα», είπε ο Μέτα.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια