Οι «Αλησμόνητες Πατρίδες» δικαιούνται κόμμα δικό τους!

Γενοκτονία Ποντίων, Ξεριζωμός Μικρασιατών, Βορειοηπειρώτες προδομένοι!
Αιωνία η μνήμη των πεσόντων!

ΟΙ «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ KOMMA ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
(ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗΣ)

Να συμμετέχουν Πόντιοι, Μικρασιάτες, Κωνσταντινοπολίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Βλάχοι και άλλες ομάδες ξεριζωμένων που διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν ελληνική ταυτότητα! Ομάδες που μας ενώνει το θλιβερό παρελθών, καθώς δεν υπέστημεν μόνο εκχωρήσεις από λανθασμένες ή δουλοπρεπείς στρατηγικές των ταγών του έθνους μας, υπό τα γειτνιάζοντα έθνη υπέστημεν και δουλεία, καθώς άλλοι κατατρεγμένοι και καταδικασμένοι, άλλοι έγκλειστοι σε φυλακές και εξορίες, οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες υπέστησαν γενοκτονίες και ξεριζωμούς, και όχι μόνο! Μετά την αποδήμηση στην μητέρα Ελλάδα όλοι υπέστημεν αδικαιολόγητες διακρίσεις!

Μήπως αργοπορούμε να συλλάβουμε την ιδέα, περί αντιπροσωπευτικού Κόμματος;

Δεν είναι μεν εύκολο, καθώς λείπουν τα «προς το ζην». Δεν είναι και δύσκολο όμως καθώς θα γνωριστούμε και θα οργανωθούμε! Μπορεί να συμφωνήσουμε π.χ. στα βασικότερα, να διδαχτούμε και να διδάξουμε στους νεότερους, την κοινή ιστορία μας, καθώς οι ομοιότητες και οι παρόμοιες περιπέτειες έχουν κοινό παρονομαστή. Από κοινού μια εφημερίδα, μια ιστοσελίδα, βήμα-βήμα ραδιοσταθμό, από κοινού διαλέξεις για τις παραδώσεις και τον πολιτισμό μας, για την ιστορία της κάθε εκπροσώπησης κ.λ.π. Μάλλον μπορούμε πολλά, μπορούμε με εμμονή και επιμονή, με «Θεού θέληση» να δρομολογήσουμε την δημιουργία του Κόμματος, ώστε» να γίνει γεγονός.

Αν ως αρχή οργανωθούν οι ομάδες που αναφέρθηκα, έχουμε πολλά να πούμε και πολλά να κάνουμε. Δύσκολο και αυτό μεν, αλλά όχι δυσκολότερο από το να ζούμε υπόδουλοι και στην Ελλάδα μας, η οποία για όσα υπέστησαν οι ιδιαίτερες πατρίδες μας έχει καταχωνιάσει και τις δικές της ευθύνες!

Ή Ελλάδα του σήμερα καλώς κάνει και διαφημίζει την αρχαία ιστορία της, τις αρχαιότητες και τον πολιτισμό της, τους αρχαίους φιλόσοφους, τον αγώνα του 1821, ο οποίος σώριασε συθέμελα την πιο βάρβαρη αυτοκρατορία! Πέραν της διαφήμισης όμως, αυτός ο τιτάνιος αγώνας, τον οποίο συνέδραμαν αγωνιστές από όλες τις προαναφερόμενες ομάδες, έχω την άποψη ότι έχει παρεκκλήσι από το «ταν ή επί τας» καθώς εκτός του εκφοβισμού που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, το καθεστώς επιβίωσης είναι κατώτερο των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Σήμερα η πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο έχει μετατραπεί σε επαίτης επιδομάτων, πιστεύει και το παροιμιώδες πταίσμα μιας από τις προφητείες του Άγιο Κοσμά, ότι είναι γραφτό «οι πλούσιοι να πλουταίνουν και οι φτωχοί να πεθαίνουν»! Και πότε; Όταν ο υπόγειος και ο επίγειος πλούτος της Ελλάδας, υπερέχει κάθε άλλου κράτους!

Δεν αξίζει στους Έλληνες τέτοια απογοήτευση, όταν έναν αιώνα τώρα οι «ταγοί» τους ζουν στο Ζενίθ, ενώ η πλειοψηφία, οι Έλληνες που θυσιάζονται για την Ελλάδα, παραμένουν αγκυλωμένοι στο «Ναδίρ»!

Μπορούμε να της αλλάξουμε το ριζικό; Oι ομάδες που ανέφερα πιο πάνω, υπό κατάλληλης ενημέρωσης και διαφώτισης θα πλειοψηφούν, εκτός αρκετού αριθμού άλλων ομάδων, οι οποίες εκτιμώντας την διαφορά θα συνδράμουν! Αρκεί η εκπροσώπηση να εμφυσήσει στους συμμετέχοντες πίστη και αφοσίωση, να εμφυσήσει εν συνεχεία εμμονή και επιμονή. ¨Υπό την προϋπόθεση αποφεύγοντας «κομπάρσους», οι οποίοι όντας σε άλλα κόμματα ή κυβερνήσεις δοκιμάστηκαν.

Ως υπερήλικας μετριόφρων, συνιστώ η πρωτοβουλία να βρει ανταπόκριση από όλες τις ομάδες, με πρωτοπόρους διανοούμενους Πόντιους, Μικρασιάτες και Κύπριους, καθώς αυτοί έχουν πονέσει και ταπεινωθεί «ψυχικά» περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, και στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και ερχόμενοι στην Ελλάδα! Εννοείται για την οργάνωση και την οδοιπορία του επιχειρήματος χρειάζεται αγώνας, χρειάζεται να συνδράμουν όλες τις ομάδες. Ευελπιστώ αυτή τη φορά η παράκλησή μου να βρει ανταπόκριση.

Με ιδιαίτερο σεβασμό Τηλέμαχος Λαχανάς,
Αθήνα Μάρτιος 2023.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια