Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Παπαχρήστου

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Παπαχρήστου, με τίτλο «Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία- Ομονοιακή αναδρομή 1991-2021».

Σε ανάρτησή του σημειώνει ο κύριος Παπαχρήστου:
Έχοντας αρκετό υλικό, που καθρεφτίζει τη δράση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ως ιδρυτικό μέλος της και επί χρόνια κοντά στις επάλξεις της, σκέφτηκα να παρουσιάσω τη δράση της οργάνωσης, τριών δεκαετιών, διαμέσου αυτού του βιβλίου των 538 σελίδων, το οποίο, νομίζω, πως θα είναι ένα αναμφισβήτητο ιστορικό ντοκουμέντο, που απορρίπτει την άποψη «τι μας έκανε η ΟΜΟΝΟΙΑ», διότι τα ανακοινωθέντα και οι εκκλήσεις, οι δηλώσεις και οι διαμαρτυρίες, οι συζητήσεις των δικών μας βουλευτών στην αλβανική Βουλή, οι συναντήσεις με τις Αρχές εντός και εκτός χώρας, μαρτυρούν πως η «ΟΜΟΝΟΙΑ» με τη δράση της, το πρόγραμμά της, τις διεκδικήσεις της, επικράτησε με το κύρος που της άρμοζε και αναγνωρίζεται παγκοσμίως.

Στο βιβλίο καθρεφτίζονται και οι αδυναμίες που προβλήθηκαν στην πάροδο του χρόνου και οι προσπάθειες ατόμων και ομάδων για την περεταίρω αναβάθμισή της, για μια ενιαία ανασυγκροτημένη και αναβαθμισμένη «ΟΜΟΝΟΙΑ».

Προβάλλονται η συμπαράσταση και οι διαμαρτυρίες για την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας από τις εκάστοτε ελληνικές Κυβερνήσεις και τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές που δρουν στην Αλβανία.

Ο αναγνώστης επίσης θα γνωρίσει και τα άρθρα της Σύμβασης Πλαίσιο και των Διεθνών Οργανισμών για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, πάνω στα οποία είναι πλαισιωμένα τα αιτήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και που δικαίως ζητά την εφαρμογή τους. Με το συμπέρασμα, όπως γράφω και στο βιβλίο: «Οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες διασκορπισμένοι σε όλη την Αλβανία, παρά τη συρρίκνωση και την αφομοίωση που υπέστησαν, παρά τις προσπάθειες αλλοίωσης στο διάβα των χρόνων, έμειναν εργατικοί, τίμιοι, αγαθοποιοί, φιλομαθείς, νομοταγείς, φιλειρηνικοί… Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας, τους αγώνες μας»


Διαβάστε ακόμη

Σχόλια