Αστυνομική προστασία σε Φουρθιώτηδες δεν περίσσευε για τη 12χρονη…

Σκανδαλώδης φαίνεται πως είναι η ανεπάρκεια της πολιτείας αναφορικά με τη 12χρονη στον Κολωνό, την οποία εξέδιδε γείτονας καταστηματάρχης. Τελευταίο συμβάν που απασχολεί την δημοσιότητα, η απειλή με μαχαίρι εις βάρος του παιδιού και το γεγονός ότι η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα. Χρειάστηκε η επίθεση σε βάρος του κοριτσιού, προκειμένου η αρμόδια την προστασία των ανηλίκων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να ζητήσει την αυξημένη επιτήρηση του παιδιού.
Είχαν προηγηθεί οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που κατήγγειλε ότι συγκαλύπτονται γεγονότα και προστατεύονται κυκλώματα (να σημειωθεί πως δύο προφυλακισμένοι για την υπόθεση είναι στελέχη της ΝΔ). Εν τω μεταξύ η Αστυνομία διαρρέει προς τον Τύπο ότι το παιδί… ίσως φαντάστηκε την επίθεση. Όμως η μικρή εξετάσθηκε σε νοσοκομείο και έχει αμυχή από το μαχαίρι του δράστη. Αυτοτραυματίσθηκε; Αν επινόησε ότι προσπάθησε να μπει ένοπλος στο σπιτι από το παράθυρο, επινόησε και ότι πρόλαβε να το κλείσει και ότι τότε τραυματίσθηκε;

Επινόησε ακόμα και τα ποδονάρια (καλύμματα παπουτσιών) που φορούσε ο δράστης για να μην αφήσει ίχνη; Επιπλέον άγνωστοι έσπασαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο δύο φορές με πέτρα τα τζάμια του σπιτιού. Το φαντάσθηκαν κι αυτό τα δύο αδέλφια και η θεία; Έχει θεαθεί από δύο άτομα άνδρας με κουκούλα να παρακολουθεί το σπίτι και έχει καταγγελθεί άλλος άνδρας που ζήτησε από τον αδελφό της 12χρονης “να μη μιλήσει”. Όλα αποκυήματα φαντασίας είναι;
Η γιαγιά τους επίσης κατήγγειλε ότι μια μέρα που έπαιζε με ένα γατάκι η μικρή έξω, στο δρόμο, πέρασε ΙΧ και ένας άνδρας άπλωσε το χέρι του και άρπαξε του παιδιού, αλλά εκείνο ξέφυγε. Δόθηκε ο αριθμός κυκλοφορίας στην αστυνομία, όμως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση εν συνεχεία. Αυτά τα δύο παιδιά, τελικά, όπως φαίνεται, δεν προδόθηκαν μόνον από τους γονείς τους, αλλά και από την πολιτεία.

Δεν περίσσευε για τη 12χρονη…
Ακόμη κι αν ευσταθούσε, δηλαδή, η εκδοχή των αστυνομικών, ότι “η μικρή το φαντάστηκε”, όσον αφορά το περιστατικό με το μαχαίρι, υπάρχουν και οι άλλες καταγγελίες που δεν αποτελούν σύμπτωση αλλά εκφοβισμό. Εμείς θα θέσουμε το ζήτημα νομικά: δεν δικαιούνται προστασίας ούτως ή άλλως οι μάρτυρες σοβαρών υποθέσεων κυκλωμάτων; Για παράδειγμα ο αστυνομικός που εξέδιδε 19χρονη και είναι υπόδικος για μαστροπεία, απειλεί τώρα που αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μέσω Facebook τις μάρτυρες.
Μήπως ούτε αυτές χρειάζονται προστασία; Πώς περίσσευαν περιπολικά και 10 άνδρες για τον Φουρθιώτη από το υστέρημα της ΕΛΑΣ; Και πώς εξακολουθούν να περισσεύουν για πληθώρα επωνύμων, όχι όμως για 12χρονα παιδιά που είναι ουσιώδεις μάρτυρες είτε απειλούνται έμπρακτα είτε όχι; Αλλά και για τις εκδιδόμενες γυναίκες που απειλούνται, ποια μέριμνα υπάρχει; Αν αυτές οι μάρτυρες αύριο μεθαύριο καταθέσουν στο δικαστήριο απαλλακτικά για μαστροπούς και trafficking ή βιασμούς, ποιός θα φταίει που “αλλαξογνώμησαν” και που θα μείνουν ατιμώρητοι παιδεραστές, βιαστές και μαστροποί; Θέλουμε ηρωίδες 12χρονες και 19χρονες;

Αναρωτιέται κανείς πώς θα είναι η ζωή αυτών των κοριτσιών στην πορεία, μετά από την κοινωνική προδοσία και τη μοναχική ανηφόρα που τους επεφύλαξε η πολιτεία. Να θυμίσουμε ότι εκείνο το παιδάκι που ο Πολωνός έθαψε σε τσιμέντο σε ταράτσα στην Κυψέλη, είχε μάνα. Ομως ήταν μια μάνα εγκαταλελειμμένη από τους γονείς της που έμεινε έγκυος στα 15 και την αγκάλιασε μόνο το “Χαμόγελο του Παιδιού”¨. Προφανώς ένα “Χαμόγελο” δεν φέρνει την άνοιξη και όπως πάει σόι το βασίλειο, έτσι πάει και η αθλιότητα και η δυστυχία.
Η παρατημένη έγκυος έφηβη, έγινε τοξικομανής και το παιδί της δέκα χρόνια μετά τάφηκε τελικά σε ταράτσα από τον εραστή της, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή. Η “Μήδεια” όπως γράφαμε για εκείνην μερικοί δημοσιογράφοι, ήταν κι αυτή παιδάκι κάποτε, ή πάντως ορφανή έγκυος έφηβη, θύμα βιασμού νομικά αφού ήταν 15χρονη. Στο “δια ταύτα”, έχει σημασία να μην σφυρίζουμε αδιάφορα όταν ένα παιδί ή έφηβος κακοποιείται. Πρέπει άτομα και πολιτεία να δίνουμε το “παρών” στις ανηφόρες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά δυσλειτουργικών οικογενειών, που έχουν ως μοναδικό αποκούμπι το κοινωνικό κράτος και ως εχθρό το κράτος που ανασηκώνει του ώμους λέγοντας ότι έχει άλλες δουλειές.

Ο Πακιστανός και τα λάπτοπ
Να προσθέσουμε και ότι ένας Πακιστανός που καθάρισε το κατάστημα του προφυλακισμένου σωματέμπορα και βιαστή της 12χρονης, βρήκε στο υπόγειο δύο λάπτοπ. Ο μετανάστης τα παρέδωσε στην αστυνομία. Πώς γίνεται όμως όταν ξέσπασε το σκάνδαλο και υποτίθεται ότι έγινε έρευνα στο κατάστημα και στο σπίτι του καταστηματάρχη, να μην βρήκαν τα λάπτοπ οι αστυνομικοί; Επρόκειτο για ολιγωρία ή για απροθυμία;
Και είναι κι άλλα που προβληματίζουν κάθε νοήμονα Έλληνα. Πώς διέρρευσε από χείλη αρμοδίων η νέα διεύθυνση του παιδιού; Γιατί αρνήθηκε ως αόριστη την κατάθεση της 12χρονης η ανακρίτρια, όταν η δικηγόρος ζήτησε η μικρή να καταθέσει εκ νέου για πέντε άνδρες που δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δηλαδή για νέα ονόματα; Τελικά σήμερα η δικηγόρος επανέφερε το αίτημα για νέα κατάθεση, αναφέροντας και τα ονόματα. Οι συνήγοροι της 12χρονης θα ζητήσουν εκ νέου την φύλαξη του σπιτιού που διαμένει η 12χρονη, παρότι την τελευταία φορά το οικείο αστυνομικό τμήμα είχε απαντήσει πως δεν περισσεύουν περιπολικά να κάθονται όλη μέρα έξω από το σπίτι. Η οικογένεια ζήτησε έστω και να περνάει περιπολικό μια φορά την ημέρα ή να τοποθετηθεί κάμερα. Για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η 12χρονη, έχει υποβληθεί από συγγενικό της πρόσωπο μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

«Είναι προφανές ότι εδώ μιλάμε για κύκλωμα, υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να μιλήσει το παιδί» αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. «Αναρωτιόμαστε αν η κα Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Εργασίας, είναι ακόμα στη θέση της. Είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε πού μένει η 12χρονη. Αυτό το παιδί δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του, από άνθρωπο με κουκούλα και μαχαίρι. Όταν η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει ένα θύμα κακοποίησης σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, ποιο είναι το σήμα που δίνει σε κάθε άνθρωπο που υφίσταται κακοποίηση; Πώς θα μιλήσουν τα θύματα κακοποίησης αν η Πολιτεία δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί;», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Για αυτή την υπόθεση έχει προφυλακιστεί ο καταστηματάρχης, ένας δερματολόγος και ένας διαιτητής (οι δύο τελευταίοι για βιασμό). Εκτός του δερματολόγου, οι άλλοι δύο είχαν πολιτικούς δεσμούς με τη Νέα Δημοκρατία. Επίσης προφυλακίσθηκε η μητέρα. Ο πατέρας της 12χρονης έχει προβλήματα με ουσίες. Η 12χρονη και ο ένας αδελφός, ζουν με έναν συγγενή τους σε ένα φτωχόσπιτο.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια