Ελευθερία σκέψης και λόγου

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Η εμπιστοσύνη της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», στο πρόσωπο μου, να ηγηθώ του προεκλογικού αγώνα, για τον δήμο Δρόπολης και Πωγωνίου είναι μέγιστη τιμή για μένα. Θα είμαι αντάξιος αυτής της πρόκλησης. Θα πρεσβεύω πάντα τις δημοκρατικές αρχές, θα ενθαρρύνω τον διάλογο και τον αντίλογο ως μέσο επίλυσης των προβλημάτων και διαφωνιών στο δήμο μας.

Σε αυτόν τον αγώνα, έχω στο πλευρό μου όλους τους προοδευτικούς, δημιουργικούς και ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους του τόπου μας και σας προσκαλούμε όλους να δώσουμε μαζί τον δίκαιο δημοκρατικό αγώνα. Είμαι και εγώ ένας από εσάς που μας ενδιαφέρει ο τόπος μας, οι άνθρωποι του, το σήμερα και το μέλλον τους. Για αυτό ερχόμαστε να αποδείξουμε σε κάθε Δροπολίτη και Πωγωνίσιο πως το πιο ασφαλές λιμάνι είναι η δικιά μας πρόταση. Με συλλογική προσπάθεια και οριζόντια δημοκρατική συμμετοχή, χωρίς κομματική ταυτότητα, μπορούμε, έχουμε όλη την θέληση και γνώση να πετύχουμε. Είναι αναγκαίο για την επιβίωση μας στα πάτρια εδάφη να πετύχουμε.

Χρειάστηκε μια εσωκομματική αντιπαλότητα  - του νυν με το Σοσιαλιστικό Κόμμα δημάρχου, με πολιτευτή του ίδιου κόμματος και υποψηφίου δημάρχου - για να αναθυμιάσει από την δυσοσμία όλη η Δρόπολη και το Πωγώνι. Μαφιόζικες πρακτικές, επιχείρηση τρομοκρατίας. Από πού πηγάζει όλο αυτό το θράσος προς την ελευθερία του λόγου. Την διαφορετική σκέψη, άποψη στο διάλογο; 
Οι πρακτικές αυτές πηγάζουν από την κορυφή της πυραμίδας, είναι κεντρικές, εδώ και πολλά χρόνια. Όσο κατεβαίνουμε προς τη βάση, γίνονται πιο αφόρητες και χοντροκομμένες. Ξεθωριάζει το αρχικό περιτύλιγμα που η κεντρική εξουσία επιμελείται. Το περιεχόμενο παραμένει ίδιο: φόβος, τρόμος, εκβιασμός, εκδίκηση.

Δροπολίτες και Πωγωνίσιοι,
Η 14η Μαΐου 2023 είναι ιστορική μέρα. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ξεπατώσουμε αυτήν την τυραννία που μολύνει την ψυχή και τα δημοκρατικά συναισθήματα κάθε συμπατριώτη μας. Κάθε συμπατριώτη μας που δεν ανέχεται αυτές τις πρακτικές ως λύση και διαλέγει να εγκαταλείψει το σπίτι του και τον τόπο του με αποτέλεσμα να αδειάζουν τα χωριά μας και να μαραζώνει ο τόπος μας.

Πότε στην Δρόπολη και στο Πωγώνι στα 30 χρόνια δημοκρατίας υποψήφιος δήμαρχος έχει καταγγείλει, στο Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου, ότι παρακολουθείτε απειλητικά από ανθρώπους του διορισμένου δημάρχου;

Εμείς αναθρέψαμε αυτό το θεριό, με την αδιαφορία μας, σκεπτόμενοι στενά προσωπικά οφέλη. Πιστέψαμε ότι δεν μας αγγίζει προσωπικά, ότι έχουμε το κόμμα προστάτη, βλέποντας το τυρί και όχι τη φάκα.
Ήρθε η ώρα της αφύπνισης εδώ κα τώρα, ίσως δεν θα υπάρξει αύριο. Δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα τις σταλινικού τύπου εκλογές του 2019 και βλέπουμε τα σημερινά αποτελέσματα. Εδώ ας αναλάβουν την ευθύνη τους και η Ελληνική πολιτεία και η Ευρωπαϊκή ένωση.

Που είναι οι άνθρωποι του πνεύματος, των τεχνών, των γραμμάτων; Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα του κόσμου συνέβαιναν αυτά και τα δέντρα θα σηκωνόντουσαν να τους πάρουν στο κυνήγι.

Για εμάς η ελευθερία του λόγου, η συμμετοχή στο διάλογο, η διαφορετική σκέψη και άποψη είναι σεβαστές. Η αρχή μας είναι «Δεν κάνουμε ποτέ στον άλλον, αυτό που δεν θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σε εμάς».

Πρώτα ο πολίτης
  • Η δημοτική αρχή στην υπηρεσία του πολίτη. Μετά την οικογένεια, το στήριγμα όλων θα είναι ο δήμαρχος. Ο πολίτης πληρώνει, αυτός δικαιούται όλες τις υπηρεσίες.
  • Στοπ στις απειλές και τους εκβιασμούς των δημοτικών υπαλλήλων. Δεν μπορεί να υφαρπάζεται η ψήφος με αντάλλαγμα το ψωμί των παιδιών τους!
Να ξάνα δω και τον δικό σου Μάη
όμορφη γλυκιά μου Δρόπολη και Πωγώνι

Θανάσης Μανέκας
Υποψήφιος Δήμαρχος Δρόπολης & Πωγωνίου

Διαβάστε ακόμη



Σχόλια

  1. Ολοι το ξέρουμε πώς λυτουργουν τα καθεστώτα "Η με εμάς η εχθρός μας" δεν ηπαρχει διάλογος και αντίλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι μαζί και ενωμένοι για την νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών