Ο Τόλης και τα τριάντα προηγούμενα χρόνια

Ένα από τα βασικά αφηγήματα που κατάφερε να χτίσει η πλευρά του Δημάρχου Δρόπολης-Πωγωνίου, Δημήτρη Τόλη, συμπυκνώνεται στη φράση «Αυτά που έκανε ο δήμαρχος, δεν τα έκαναν οι άλλοι τα προηγούμενα 30 χρόνια». Το αφήγημα είναι πλασματικό και θα εξηγήσουμε στη συνέχεια γιατί, όμως μέσω του μηχανισμού προπαγάνδας, σε μερίδα κόσμου έχει αποκτήσει πειστικότητα και αναπαράγεται άκριτα.
Αν κανείς μπει στην ουσία και ρωτήσει: «Τι έχει κάνει ο δήμαρχος;» 
Τότε δυσκολεύονται να σου απαντήσουν, αφού βασικό «έργο» του δημάρχου είναι πως μοίρασε τα φάρμακα στους κατοίκους στην πανδημία και βοήθησε στη διαδικασία του εμβολιασμού. Τα βασικά δηλαδή που έκαναν οι τοπικές αρχές σε όλον τον κόσμο την περίοδο της πανδημίας και που καμία δεν τόλμησε να τα κατατάξει σε αυτό που λέμε «έργο δημοτικής αρχής». Μπορεί να σου πουν επίσης για το μάζεμα σκουπιδιών, τον καθαρισμό ρεμάτων κτλπ. Τις βασικές δηλαδή εργασίες που κάνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι σε όλον τον κόσμο.
Αν πάλι επιμείνεις να ρωτάς για πραγματικά έργα, επειδή είναι ελάχιστα και υπερκοστολογημένα, τότε καταφεύγουν στο επιχείρημα πως λόγω πανδημίας τα πολλά και καλά έργα θα γίνουν την επόμενη τετραετία.

Ένας άλλος λόγος που κάνει το αφήγημα πλασματικό είναι τα τριάντα χρόνια της αλβανικής μεταπολίτευσης και ποιοι έχουν κυβερνήσει σε αυτά. Προφανώς ο Δημήτρης Τόλης είναι μέρος αυτών των τριάντα χρόνων, αλλά είναι και κάποιοι άλλοι, που έχει ενδιαφέρον να τους αναφέρουμε. Είναι ο πατέρας του σημερινού δημάρχου, Παντελής Τόλης, ως Έπαρχος της Κάτω Δρόπολης, όπως επίσης, είναι και ο σημερινός αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λιούλιος ως επί σειρά ετών έπαρχος της Άνω Δρόπολης. Αν θέλουμε λοιπόν να μιλήσουμε για τα προηγούμενα τριάντα χρόνια, μάλλον θα πρέπει να ψάξουμε πολύ κοντά στο περιβάλλον της σημερινής δημοτικής αρχής Δρόπολης-Πωγωνίου.

Η πραγματικότητα βεβαίως είναι τελείως διαφορετική από αυτό που θέλει να προβάλλει η απερχόμενη δημοτική αρχή και ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Τα προηγούμενα τριάντα χρόνια, με εξαίρεση την τελευταία 10ετία, γίνανε παρεμβάσεις στην υποδομή της Δρόπολης και επί κυβερνήσεων Φατός Νάνου-Σοσιαλιστικού και επί κυβερνήσεων Σαλί Μπερίσα-Δημοκρατικού. Ας σκεφτεί ο καθένας μας πότε έγιναν οι ασφαλτοστρώσεις σε πολλά χωριά. Αυτό που άλλαξε τα τελευταία χρόνια είναι η ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Έντι Ράμα. Ενός πολιτικού που όχι μόνο δεν πήγε ένα βήμα μπροστά τις υποδομές στον χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητάς, αλλά με κάθε αφορμή προσπαθεί να κάνει δυσκολότερη την διαβίωση των μελών της.

Η πραγματικότητα επίσης είναι πως ο σημερινός δήμαρχος Δρόπολης-Πωγωνίου όχι μόνο δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρονται σε ένα μειονοτικό δήμο, αλλά και λόγω απόλυτης ταύτισής του με μια κυβέρνηση-καθεστώς αδυνατεί να ζητήσει από την αλβανική κυβέρνηση ότι αναλογεί στον δήμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια

  1. Ακουτε βλάχοι ο δήμαρχος . Για την περιοχη είναι κατάλληλος γιατί τα κονδύλια απ το κράτος . Δεν περναει . Ο λόγος του κάθε κατσαπλιά . Και όσο περιμενετε τη μανα Ελλάδα σας άφησε σε χλωρό κλαρι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορεί να είναι κατάλληλος δήμαρχος για τον τόπο μας άνθρωπος που προσκυνάει τον ανθέλληνα ραμα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών