Τελεσίγραφο Μητσοτάκη σε Ράμα για Μπελέρη

Το θέμα του Φρέντη Μπελέρη έθεσε μετ' επιτάσεως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχαν σήμερα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στο Βίλνιους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έθεσε με έμφαση την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, τονίζοντας ότι τίθεται ζήτημα Κράτους Δικαίου στην Αλβανία.
Το ζήτημα του Κράτους Δικαίου στην Αλβανία, άλλωστε, αποτελεί και ένα εκ των κριτηρίων για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ.

Πρόσφατα, δε, τροπολογία του ΕΛΚ εξέφραζε «βαθιά ανησυχία για τη σύλληψη του εκλεγέντα δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη τις παραμονές των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία και τη συνεχιζόμενη προφυλάκισή του, που παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας και του απαγορεύει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος δήμαρχος».
Η τροπολογία μάλιστα τόνιζε ότι η προφυλάκιση του «συνδέεται απόλυτα με το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, με το περιουσιακό ζήτημα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στον Δήμο της Χειμάρρας και τις κατηγορίες για παράνομες απαλλοτριώσεις από τις αλβανικές αρχές».

Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε αποφασιστικές κινήσεις προκειμένου να βάλει «φρένο» στις εγκληματικές ενέργειες που σημειώνονται σε βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας δήμαρχος της Χιμάρας που συνελήφθη για πολιτικούς σκοπούς λίγο πριν τον θρίαμβό του στις δημοτικές εκλογές, παραμένει προφυλακισμένος, ενώ οι δικαστικές αρχές αρνήθηκαν να του χορηγήσουν ειδική άδεια προκειμένου να ορκιστεί δήμαρχος.

«Ο ίδιος ο Ράμα εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση εναντίον μου με ύβρεις και χαρακτηρισμούς ανήκουστους για δημόσιο λόγο, ενώ τα φιλικά του καθεστώτος ΜΜΕ προέτρεπαν σε έκτροπα εναντίον της ελληνικής μειονότητας».
Ο στόχος της κυβέρνησης Ράμα είναι να μη βγουν στην επιφάνεια στοιχεία και αποδείξεις για τις αρπαγές περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας και γι’ αυτό θέλει με κάθε τρόπο να μη χάσει τον έλεγχο του δήμου Χιμάρας.
«Πρόκειται για αποδείξει εκβιασμών. Ξεριζώνοντας τους Έλληνες διασφαλίζουν τα συμφέροντα των συνεταίρων τους. Το καθεστώς θέλει να καρπωθεί την μοναδικότητα του τόπου και να δει τον ελληνισμό να ξεριζώνεται», τόνισε ο Φρέντι Μπελέρης.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια