Απουσία ελέγχων στην αγορά για προστασία των καταναλωτών

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος

Για μία ακόμη φορά οι μηχανισμοί ελέγχου της αγοράς του κράτους αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί, σε ότι αφορά την ασυδοσία λειτουργίας εταιρειών τηλεπικοινωνίας και συγκεκριμένα της Sportswire αλλά και της COSMOTE.

Μου ήλθε ένα μήνυμα ότι ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Sportswire με χρέωση 3 ευρώ την εβδομάδα από την COSMOTE χωρίς φυσικά να έχω αιτηθεί κάποια ανάλογη παροχή υπηρεσιών.
Φυσικά κι έστειλα για να διακοπεί η οιαδήποτε τέτοια υπηρεσία, όμως όπως αντιλήφθηκα μέχρι να διακοπεί θα χρεώνομαι κανονικά.

Σε επικοινωνία μου με την COSMOTE (μετά από μεγάλη αναμονή και αναποτελεσματικές συνομιλίες με αυτοποιημένα συστήματα) μου γνώρισαν ότι αδυνατούν να κάνουν κάτι και ότι θα χρεωθώ από την συγκεκριμένη υπηρεσία μέχρι να με διαγράψουν (εάν και όποτε). Και ότι η εν λόγω υπηρεσία συγκαταλέγεται στις Online Αγορές Ψηφιακού Περιεχομένου (CWIB) . Πρόκειται για υπηρεσίες που αγοράζονται / παρέχονται από Τρίτες εταιρείες (Πάρoχοι) που είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για το περιεχόμενο και τον τρόπο που τις παρέχουν.

Αλήθεια
Που είναι οι κρατικές υπηρεσίες ελέγχου και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος;

Γιατί το να κλέβει μία εταιρεία έτσι εν ψυχρώ επί χρόνια τους ανυποψίαστους πολίτες , χωρίς να υφίσταται δίωξη από τις αρμόδιες ελεγκτικές, διωκτικές και φορολογικές αρχές (γιατί όπως είδα υπάρχουν χιλιάδες καταγγελίες εδώ και τρία χρόνια για τις δράσεις της εταιρείας αυτής) συνιστά πλήρη απουσία των κρατικών αρχών και των αρχών εξυγίανσης της αγοράς.
Και βέβαια τεράστια ευθύνη έχει και η COSMOTE που ενώ είναι ενήμερη για την απάτη συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες της (με το αζημίωτο φυσικά) στους απατεώνες αυτούς.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια