Μπερίσα για τη συγκέντρωση Ράμα στην Αθήνα: Από μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες, στον Ψυχρό Πόλεμο σαν τον Ενβέρι!

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, σχολίασε τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα με Αλβανούς μετανάστες στην Αθήνα.
Ο Μπερίσα, από κατ' οίκον περιορισμό, θεώρησε τη συνάντηση μια δονκιχωτική συγκέντρωση στο πνεύμα ενός ψυχρού πολέμου κατά της Ελλάδας.

Ολόκληρη η ανάρτηση Μπερίσα:

Από μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες, στον Ψυχρό Πόλεμο σαν τον Ενβέρ!

Ένα δονκιχωτικό συλλαλητήριο στο πνεύμα του ψυχρού πολέμου στην Αθήνα. Αγαπητοί φίλοι, ο Έντι Ράμα, που μόλις ανέβηκε στην εξουσία, ανακοίνωσε με περηφάνια το γνωστό δόγμα των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, ένα δόγμα που εφαρμόζουν δικτάτορες που για την εξουσία τους δεν ρωτούν για τα εθνικά συμφέροντα, είναι σήμερα ο κύριος σφετεριστής στην περιοχή. Έτσι, μετά την κήρυξη του ψυχρού πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο και την καταστροφή των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο, τον διχασμό των Αλβανών και την εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία ενός κόμματος στη Βόρεια Μακεδονία, κορυφώθηκε χθες με το δονκιχωτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Τώρα θα σταματήσουμε στο τελευταίο, γιατί Δον Κιχοτικό;


Αρχικά, χρησιμοποιώντας τα πρότυπα ελευθερίας της γειτονικής χώρας, οργάνωσε συγκέντρωση με υπαλλήλους της ψυχροπολεμικού τύπου διοίκησή του στην Αθήνα. Το συλλαλητήριο που κόστισε στους Αλβανούς φορολογούμενους πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ δεν διοργανώθηκε από αλβανικές οργανώσεις μεταναστών στη γειτονική χώρα, δεν χαιρετίστηκε από κανέναν εκπρόσωπο ίσως 1 εκατομμυρίου Αλβανών μεταναστών στη χώρα αυτή, αλλά οργανώθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού και την Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα και αντί των εκπροσώπων των μεταναστών Ράμα, το συλλαλητήριο χαιρέτισε επίσης η Ελίζα του Skëderbuchi και το αστέρι του τζόγου του Παρισιού.

Δεύτερον, ο Ράμα στην ομιλία του δεν έθεσε ούτε ένα πραγματικό πρόβλημα που έχουν ή μπορεί να έχουν οι μετανάστες στην Ελλάδα, όπως άδειες παραμονής, διαβατήρια, νομιμοποίηση, εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα κ.λπ. προβλήματα που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε άλλη χώρα. Κι αυτό γιατί δεν προσκλήθηκαν εκεί για να βασιστούν στα δικαιώματά τους, γιατί για τον Ράμα, όπως είπε πριν από 10 μέρες στο Βερολίνο, οι μετανάστες είναι απλώς φρέσκο ​​κρέας. Χθες προσκλήθηκαν εκεί οι μετανάστες ως λάφυρα για τον Μπελέρη που νίκησε τον Ράμα στη Χιμάρα της Αλβανίας και τον κρατά πολιτικό κρατούμενο για τα μαφιόζικα συμφέροντά του.

Τρίτον, η χθεσινή ομιλία του Έντι Ράμα ήταν ένα είδος άθλιας ανταπόκρισης παρόμοιας με τις ομιλίες του Ενβέρ Χότζα, ο οποίος κάποτε απείλησε τους Έλληνες με την βλακεία του: «Προσέξτε μας, γιατί είμαστε τα δισέγγονα της Μπουμπουλίνας και του Κολοκοτρώνη», που πέρα της  καταγωγής τους είναι ήρωες του Ελληνικού Έθνους και που δεν έριξαν ποτέ σφαίρα για την Αλβανία ή τους Αλβανούς. Χθες στο ίδιο πλαίσιο ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε στη Λασκαρίνα, αλλά σε αντίθεση με τον Ενβέρη ξέχασε τον Κολοκοτρώνη.
Σε συνάρτηση με τον Ψυχρό Πόλεμο, χθες επέλεξε τη διπλωματία του μεγάφωνου και θύμισε στον λόγο του θέματα που δεν έχει ξεστομίσει ποτέ στα 10 χρόνια εξουσίας ή έστω σε ολόκληρη τη ζωή του. Για πρώτη φορά στη ζωή του τον ακούσαμε να χρησιμοποιεί τις λέξεις Τσαμ, τη λέξη σάρωθρος, ο νόμος του πολέμου, υπηρέτες του Αφεντικού, ρατσιστής ή ιδιοκτησία Αλβανών στην Ελλάδα με μοναδικό σκοπό να δικαιολογήσει την πολιτική φυλάκιση του Μπελέρη για μαφιόζικα συμφέροντα στις ακτές του Ιονίου.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε: ανεξάρτητα από τα προβλήματα που έχουν κληρονομήσει η Αλβανία και η Ελλάδα στο παρελθόν, τα τελευταία 33 χρόνια στις σχέσεις των δύο χωρών κυριαρχεί η υποστήριξη της Ελλάδας προς την Αλβανία στην πορεία της για οικοδόμηση δημοκρατίας, ελεύθερης αγοράς και Ευρωατλαντική ολοκλήρωση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Αλβανοί μετανάστες με τη δουλειά, τον κόπο, τον ιδρώτα και το μυαλό τους έχουν συμβάλει σημαντικά στην οικονομική-κοινωνική ζωή της Ελλάδας. Με τον ίδιο τρόπο, αναμφισβήτητα, από την πρώτη εισροή απρόσκλητων Αλβανών ως προσφύγων στη χώρα αυτή μέχρι σήμερα, η κατάστασή τους στην Ελλάδα σε οικονομικό, κοινωνικό και ολόπλευρο πεδίο έχει δει ουσιαστικές βελτιώσεις και σίγουρα τους αξίζουν περισσότερα. Ποτέ όμως δεν επιτυγχάνονται με δονκιχωτικά συλλαλητήρια ή απόπειρες εκμετάλλευσής τους σε συνάρτηση με σκοτεινά συμφέροντα.

Όμως, η συγκέντρωση 1 εκατομμυρίου ανθρώπων, η χρήση παλιών κλισέ, η διπλωματία μεγαφώνων για την επίλυση προβλημάτων με τη γείτονα είναι όλα αντίθετα προς το εθνικό μας συμφέρον των καλών σχέσεων με τους γείτονές μας, εις βάρος των συμφερόντων 1 εκατομμυρίου Αλβανών στην Ελλάδα και Σε συνάρτηση αυστηρά με τα μαφιόζικα συμφέροντα της εξουσίας του Έντι Ράμα και της φυλής του, είναι πράξεις που αξίζουν και πρέπει να τιμωρηθούν με τη μεγαλύτερη βία.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια