Δημοσιογράφος καταγγέλλει τον διευθυντή της αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης για σεξουαλική παρενόχληση

Η δημοσιογράφος του RTSH, Μπλέρτα Ταφάνι, κατήγγειλε δημόσια μέσω επιστολής της προς το διοικητικό συμβούλιο του RTSH και τον πρόεδρό του Λέκα Μπούνγκο, τον διευθυντή του RTSH, Άλφρεντ Πεζά (παραιτήθηκε ήδη), για ψυχολογική βία στην εργασία και διάφορες πιέσεις. Στην επιστολή που απηύθυνε στο διοικητικό συμβούλιο πριν από 3 ημέρες, η δημοσιογράφος Ταφάνι κατηγορεί ευθέως τον Πεζά για σεξουαλική παρενόχληση.

Αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του RTSH:
Εγώ, η Blerta Tafani (Hajdari), δημοσιογράφος για 25 χρόνια, εκ των οποίων τα τελευταία 10 χρόνια στο RTSH, με χιλιάδες ενημερωτικές σκηνοθετικές εκδόσεις, την ίδια ποσότητα τηλεοπτικού υλικού που ετοιμάστηκε, επιμέλεια ειδήσεων και εκδόσεων, προετοιμασία και σκηνοθεσία αρκετών εκπομπών, σας απευθύνομαι για μια ανησυχία που ξεπερνά το πρόσωπό μου.
Εδώ και 11 μήνες αντιμετωπίζω πρωτόγνωρη ψυχολογική πίεση. Στις 28 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, το απόγευμα μετά τις 20:00, έλαβα στο τηλέφωνό μου μηνύματα που όχι μόνο ήταν ακατάλληλο, αλλά και απαιτητικό για συνάντηση εκτός ιδρύματος από τον Γενικό Διευθυντή του RTSH κ. Ο Άλφρεντ Πεζά, συνοδευόμενο από επιμονή με περισσότερα από δέκα συνεχόμενα τηλεφωνήματα, στα οποία αρνήθηκα να απαντήσω.

Μετά άρχισε μια πρωτοφανής λεκτική και ψυχολογική βία εναντίον μου, με τιμωρίες, προειδοποιήσεις, απολύσεις όλων των συναδέλφων μου, τη διακοπή της εμφάνισής μου στην κεντρική έκδοση που έτρεχα εδώ και 10 χρόνια με το επιχείρημα ότι «δεν ασπάζομαι το έργο του γενικού διευθυντή», η διακοπή των σποτ του προγράμματος που μετέδιδα, η πίεση στους ανθρώπους που δούλευαν για το πρόγραμμα, η προειδοποίηση για απόλυση (χωρίς να με ακούσουν καθόλου, σε επαίσχυντη επιτροπή) και πολλά άλλα, που αποτελεί ένα αληθινό έπος.
Για όλα αυτά, βρήκα εύλογο να σας ενημερώσω ως Διοικητικό Συμβούλιο, με δικαίωμα εκλογής του Γενικού Διευθυντή της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης, για να σταματήσετε αυτές τις ντροπιαστικές ενέργειες για ένα δημόσιο ίδρυμα, να σταματήστε τη λεκτική βία ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής παρενόχλησης του σημερινού Γενικού Διευθυντή!

Συνημμένα σας στέλνω μόνο ένα απόσπασμα των μηνυμάτων που έχω, ενώ θα τα παρουσιάσω πλήρως στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.
Για την αξιοπρέπεια και τον επαγγελματισμό, κανένας επιλεγμένος από ΕΣΑΣ, με εντολή των εκλεγμένων πολιτών, δεν μπορεί να παραβιάσει.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια