Agron Shehaj: Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν τον νικητή των επόμενων βουλευτικών εκλογών

Ο Agron Shehaj, ένας από τους διεκδικητές της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, κάλεσε όλα τα μέλη του κόμματος να ψηφίσουν όχι μόνο για τον νέο ηγέτη αλλά και να επιλέξουν τον νικητή των επόμενων κοινοβουλευτικών εκλογών.
«Αυτές οι εκλογές αυξάνουν την αξία του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά αν έχουμε χαμηλά πρότυπα, ολόκληρη η διαδικασία μπορεί να επανέλθει σαν μπούμερανγκ. Είναι σημαντικό ποιος θα κερδίσει από τους υποψηφίους, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι η αξιοπιστία του Δημοκρατικού Κόμματος », δήλωσε ο Σέχαι.
Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Shehaj, μέσω των κοινωνικών δικτύων, διαμαρτυρήθηκε για φερόμενες παρατυπίες στον κατάλογο των ψηφοφόρων, ενώ αρκετοί παρατηρητές που ορίστηκαν από αυτόν είχαν απομακρυνθεί από τα εκλογικά κέντρα.

Edith Harxhi: Ο κατάλογος των ψηφοφόρων έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε πολλά παραρτήματα
Η Edith Harxhi, η μόνη γυναίκα υποψήφια στον αγώνα για την ηγεσία του κόμματος, ψήφισε επίσης λίγο πριν.

Μιλώντας στα ΜΜΕ μετά την ψηφοφορία, η Harxhi είπε ότι είναι πεπεισμένη για τη νίκη, προσθέτοντας ότι θα φέρει μια μεταρρύθμιση στο DP και κατηγόρησε την τρέχουσα ηγεσία ότι ο κατάλογος των ψηφοφόρων έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε πολλά παραρτήματα
«Νομίζω ότι θα είμαι ο νικητής, και οι Δημοκρατικοί θα είναι επίσης νικητές σήμερα. Υπήρξαν ορισμένα μεγάλα προβλήματα, ο κατάλογος των ψηφοφόρων έχει μειωθεί κατά το ήμισυ σε πολλά κέντρα. Καλώ τον Μπασά και την προεδρία του κόμματος να συμπεριλάβουν όλους τους Δημοκρατικούς στους καταλόγους. Οι πρώτοι Δημοκρατικοί που εμφανίστηκαν αρνήθηκαν να ψηφίσουν μόνο επειδή δεν είναι ενεργοί. Η μέρα μας ξεκινά σήμερα, η μάχη μου ξεκινά σήμερα για την ανοικοδόμηση του Δημοκρατικού Κόμματος », είπε ο Harxhi.

Μπερίσα: Το κόμμα θα βγει ενωμένο από τις εκλογές
Ο πρώην πρωθυπουργός και ένας από τους ιδρυτές του κόμματος, Σάλι Μπερίσα, δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί θα είναι ακόμη πιο ενωμένοι μετά από αυτές τις εκλογές, καθώς κάθε υποψήφιος έχει εκφράσει την προοπτική τους.
«Οι υποψήφιοι έχουν παρουσιάσει την προοπτική τους, η οποία είναι απολύτως φυσιολογική, αλλά οι υποψήφιοι έχουν επίσης δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες για το Δημοκρατικό Κόμμα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Μπερίσα.
Αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις όπου δεν αποκλείει πιθανή επιστροφή στο DP, ο Μπερίσα αστειεύτηκε ότι «είναι συνεπής στις δηλώσεις του».

Fatbardh Kadill: Χαίρομαι που είμαι ο πρώτος που άναψε τη φλόγα
Ο Fatbardh Kadilli, ένας από τους τέσσερις υποψηφίους για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, κάλεσε όλους τους Δημοκρατικούς να συμμετάσχουν στις εκλογές που θα καθορίσουν ποιος θα είναι ο ηγέτης του κόμματος για τα επόμενα 4 χρόνια.

Λίγο μετά την ψηφοφορία, ο Kadilli είπε στα ΜΜΕ ότι παρόλο που γνωρίζει ότι ο αγώνας είναι «άδικος», χαίρεται που ήταν ο πρώτος που πυροδότησε τη φλόγα που οδήγησε στον εκλογικό αγώνα, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ήταν ο πρώτος που ανακοινώστε την υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.
«Χαίρομαι που ανάφλεξα την πρώτη φλόγα. Αυτή είναι η πρώτη συνεισφορά, που πρέπει να ακολουθήσει το μανιφέστο για την ανάσταση του DP και να γίνει ένα ανοιχτό και νικηφόρο κόμμα », δήλωσε ο Kadilli.
«Είναι η πρώτη φορά που μια πολιτική δύναμη κάνει τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Μπάσα: Οι εκλογές για την ηγεσία του ΔΚ είναι αξία για τη δημοκρατία και το διάλογο
Ο νυν πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπασά, κατευθύνθηκε σήμερα στην έδρα του κόμματος μαζί με την πρώην βουλευτή Γιορίντα Ταμπάκου για να ψηφίσουν στις εκλογές.

Σε μια σύντομη δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Μπάσα είπε ότι αυτές οι εκλογές είναι «μοναδικές» και εκφράζουν την εσωτερική δημοκρατία του κόμματος.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη αυτής της μοναδικής διαδικασίας, όλους τους Δημοκρατικούς, τους επιτρόπους και τους παρατηρητές σε αυτήν τη διαδικασία αξιών, των Δημοκρατών, που εκλέγουν μέσω ενός μέλους μία ψήφο που είναι αξία δημοκρατίας, ανταγωνισμού και συζήτησης. Ξεκινήσαμε τη μάχη για αλλαγή για όλους τους Αλβανούς μέσω αυτών των αξιών και θα την ολοκληρώσουμε με την ανατροπή του καθεστώτος Ράμα-Ντόσι », δήλωσε ο Μπάσα.

Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα στις 8 π.μ., ενώ η ψηφοφορία θα συνεχιστεί έως τις 7 μ.μ. Υπάρχουν πάνω από 75.000 μέλη του ΔΚ που έχουν δικαίωμα ψήφου για τον νέο ηγέτη του κόμματος με 4ετή θητεία.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια