Ο Δεμίρης εκθέτει τον Μητσοτάκη: Τον ενημέρωσα για τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ

Ξαναχτύπησε ο Θεμιστοκλής Δεμίρης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, κατά την διάρκεια της ακρόασης του στην Θεσμών και Διαφάνειας, φέρεται να δήλωσε πως ο πρωθυπουργός είναι απολύτως ενημερωμένος από αυτόν για τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ που είναι σε εξέλιξη.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στην προ ημερησίας συζήτηση, δήλωνε πως «κανείς πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ».

Ωστόσο, η νέα δήλωση Δεμίρη εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό και ανοίγει παράλληλα ένα νέο μέτωπο στο τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς πρέπει να δοθούν νέες απαντήσεις γιατί προ ολίγων ωρών ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων δήλωνε στην Επιτροπή της Βουλής πως «ουδέποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή το γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών».
Νωρίτερα και ο Χρήστος Ράμμος άδειασε την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είπε ότι το απόρρητο στις υποκλοπές δεν μπορεί να προβληθεί ενώπιον της Βουλής.

Η πληροφορία αυτή προστίθεται στις πληροφορίες που θέλουν και τον «γαλάζιο» βουλευτή Κώστα Τζαβάρα να φέρεται να έχει καταθέσει την ίδια άποψη νωρίτερα κατά την διάρκεια την συνεδρίασης. Δηλαδή πως το απόρρητο δεν προβάλλεται έναντι της Επιτροπής. Ενώ και ο Γιάννης Ρουμπάτης, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να ισχύει το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Ειδικότερα, για τον Κώστα Τζαβάρα σημειώνεται πως αν και ο αρχικός σχεδιασμός της πλειοψηφίας για την σημερινή συνεδρίαση, ήταν να πραγματοποιηθεί μια ενιαία ακρόαση των 9 προσώπων, υπήρξε παρέμβαση του «γαλάζιου» βουλευτή, ο οποίος πρότεινε να σπάσει» στα δυο η συνεδρίαση. Όποτε η αλλαγή των συσχετισμών εντός της Επιτροπής έφερε την ακρόαση των προσώπων σε δυο γκρουπ.

«Κρυφτό» με το απόρρητο
Κατά πληροφορίες το απόρρητο πρόβαλε και η εισαγγελέας αρμόδια για την ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, προκειμένου να μην απαντήσει στα ερωτήματα που της τέθηκαν. Νωρίτερα, τόσο ο Παναγιώτης Κοντολέων όσο και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρόσωπα-κλειδιά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, τα οποία μάλιστα αποπέμφθηκαν από τις θέσεις τους μετά την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, «οχυρώθηκαν» και επικαλέστηκαν το απόρρητο στις ερωτήσεις που δέχτηκαν από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, δεξί χέρι του πρωθυπουργού μέχρι πρότινος, ερωτώμενος για το αν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί, αρνήθηκε να απαντήσει και επικαλέστηκε το απόρρητο, ενώ φέρεται να είπε πως «δεσμεύομαι από το απόρρητο.
Δεν λέω ούτε ναι ούτε όχι». Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόσφατα αποπεμφθείς διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων αρνήθηκε να απαντήσει αν καταστράφηκε ο φάκελος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, επικαλούμενος κι εκείνος το απόρρητο.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια