Ο Μπερίσα ανακοίνωσε την ημερομηνία της επόμενης αντικυβερνητικής διαδήλωσης

Η επόμενη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου. Την είδηση ​​ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, στη συνεδρίαση της Προεδρίας στο γαλάζιο αρχηγείο.

«Η διαμαρτυρία της 12ης Νοεμβρίου πρέπει να συνεχιστεί με άλλες διαδηλώσεις και νομίζω ότι η 6η Δεκεμβρίου είναι μια μοναδική ημερομηνία, μια ιστορική ευκαιρία για τον λαό της αντιπολίτευσης να υψώσει τη φωνή του ενώπιον των ανώτατων εκπροσώπων των ευρωπαϊκών δημοκρατιών, ενώπιον όλου του κόσμου. Ακριβώς με αυτή την ατζέντα ξεκινά η μάχη μας ενάντια στον μονισμό και την ύπαρξη του πλουραλισμού. Η προστασία του μεγαλύτερου δημόσιου αγαθού που έχουν σήμερα οι Αλβανοί, του λιμανιού του Δυρραχίου. Λεηλατείται με τον πιο αδιανόητο τρόπο, ιδιοποιείται η φυλή του Ράμα. Έχει μεταμορφώσει τους Αλβανούς σε έναν λαό με σχεδίες, όπως κανένα άλλο έθνος στην Ευρώπη», είπε ο Μπερίσα σε συνέντευξη Τύπου.

Ο επικεφαλής του ΔΚ υπογράμμισε επίσης ότι καλωσορίζει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στη διαμαρτυρία.
«Καλωσορίζουμε όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Η διαμαρτυρία μας στοχεύει πρώτα απ' όλα να αποδείξει ότι σε αυτήν τη χώρα, που φτωχαίνει, κλέβεται και ερημώνει κάθε μήνα και περισσότερο, οι δημοκρατικές φιλοδοξίες είναι ισχυρές. Σας καλώ να εκλάβετε αυτή τη διαμαρτυρία μας ως πράξη καλής θέλησης απέναντί ​​τους και οπωσδήποτε μια εχθρική, κατάφωρη, ανοιχτή πράξη προς τον Έντι Ράμα που με τις υποθέσεις του βάζει κάθε έθνος, πολίτη, άτομο, ελευθερία, πλουραλισμό, δικαιώματα, διαφάνεια και κάθε οτιδήποτε άλλο είναι ντροπή. Αυτή ήταν η πρότασή μου για σήμερα», είπε

Αυτή η διαδήλωση έρχεται μετά τη διαμαρτυρία της 12ης Νοεμβρίου, όπου ο Μπερίσα συγκέντρωσε χιλιάδες πολίτες.
Η διαμαρτυρία της 6ης Δεκεμβρίου είναι η τρίτη κατά σειρά από την επιστροφή του Μπερίσα στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος. Έρχεται την ίδια ημέρα που τα Τίρανα θα φιλοξενήσουν τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα συγκεντρώσει περιφερειακούς ηγέτες και αξιωματούχους της ΕΕ στην αλβανική πρωτεύουσα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σχόλια