Πρεσβεία στο Κίεβο ανοίγει η Αλβανία

Τριάντα χρόνια μετά την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αλβανίας και Ουκρανίας, η πρώτη ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει πρεσβεία στο Κίεβο.
Η ανακοίνωση έγινε την Πέμπτη, την ίδια ημερομηνία, 12 Ιανουαρίου, που οι διπλωματικές σχέσεις καθιερώθηκαν πριν από τρεις δεκαετίες.

«Με την ευκαιρία αυτής της 30ής επετείου, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Αλβανία θα αυξήσει το επίπεδο εκπροσώπησης στο Κίεβο ανοίγοντας την πρεσβεία της στην Ουκρανία», έγραψε στο Twitter η υπουργός Εξωτερικών Όλτα Τζάτσκα.
Και πρόσθεσε: «Προσβλέπω με χαρά στη συνέχιση της συνεργασίας με τον φίλο και συνάδελφό μου Ντμίτρο Κουλέμπα για να προχωρήσουμε και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας ακόμη περισσότερο στο μέλλον».

Η υπουργός συνέχισε ότι η Αλβανία θα στηρίξει την Ουκρανία στον αγώνα της κατά του «παράνομου επιθετικού πολέμου της Ρωσίας».
«Σήμερα είμαστε υπερήφανοι που στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας ως αληθινοί φίλοι στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η ηρωική αντίσταση της Ουκρανίας είναι ένας αγώνας για την ελευθερία και μια άρνηση να επιστρέψουμε στην τυραννία από την οποία και οι δύο βγήκαμε πριν από πολύ καιρό», έγραψε, αναφερόμενη στην έξοδο της Αλβανίας από ένα βάναυσο κομμουνιστικό καθεστώς το 1991.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια