Μετά τους μετανάστες, η Ιταλία θα φέρει και κρατούμενους στην Αλβανία

Στην Αλβανία δεν θα έρθουν μόνο Αφρικανοί μετανάστες, αλλά και Αλβανοί που έχουν καταδικαστεί στην Ιταλία.
Ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Carlo Nordio και ο ομόλογός του Ulsi Manja συναντήθηκαν στη Ρώμη και κατέληξαν στη συμφωνία που θα επιτρέψει τη μεταφορά 1950 Αλβανών κρατουμένων στην Αλβανία.

«Μια συμφωνία» υπογράμμισε ο Andrea Ostellari, υφυπουργός Δικαιοσύνης - που θα μας επιτρέψει να μειώσουμε το κόστος συντήρησης και να καταπολεμήσουμε τον υπερπληθυσμό.
"Η πολιτική συμφωνία υπάρχει. Τώρα οι τεχνικοί θα πρέπει να τη μεταφράσουν σε διαδικασίες εφαρμογής", γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες, παρά τις αποδοκιμασίες της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση ενέκρινε τη συμφωνία για την ίδρυση κέντρου υποδοχής αιτούντων άσυλο από την Αφρική στην περιοχή Gjadri.
Η συμφωνία των δύο χωρών θα είναι σε ισχύ για 5 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης. Προβλέπει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι μετανάστες που θα μεταφερθούν από την Ιταλία θα εγγραφούν πρώτα στο λιμάνι του Shengjin και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στο κέντρο υποδοχής στο Gjadër, το οποίο έχει χωρητικότητα έως και 3.000 θέσεων.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια