Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου

Αποτελεί πλέον παράδοση η οργάνωση της εκδήλωσης για την Διεθνή ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου. Οι επίσημοι που χαιρέτησαν χθες την εκδήλωση χαρακτήρισαν ότι τιμώντας την ελληνική γλώσσα με τέτοιες εκδηλώσεις το Πανεπιστήμιο τιμάει την ταυτότητα και αξιοπρέπειά του. Έτσι δικαιολογείται που φέτος, το πέμπτο κατά σειρά έτος που οργανώνονται τιμητικές εκδηλώσεις για την Διεθνή Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, τη σκυτάλη για τη γιορτή αυτή, ανέλαβαν οι πανεπιστημιακές αρχές, με τις οποίες συνεργάστηκε και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. Στηρίχτηκαν, όπως είναι αναμενόμενο, στο Τμήμα Ελληνικής Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, το οποίο, όποτε πρόκειται για εκδηλώσεις που αφορούν τον ελληνικό πολιτισμό και γράμματα, έχει την επίγνωση, την εμπειρία, τη δυνατότητα και την έμπνευση να φέρνει πάντα περιεχόμενο πρωτότυπο, ενδιαφέρον, ενημερωτικό και αξιόλογο. Φέτος από θέση συντονιστή και υπευθύνου για το περιεχόμενο της εκδήλωσης, μετέφερε το βάρος του περιεχομένου της εκδήλωσης στα αλβανικά συναδελφικά τμήματα για να φέρουν τη δική τους εμπειρία σε ότι αφορά την παρουσία της ελληνικής στα δικά τους γνωστικά αντικείμενα.

Το Τμήμα επέλεξε να προβάλλει το μεγαλείο της αρχαίας πόλης της Φοινίκης μας και το ρόλο της στο πρώτο ελληνικό αλφάβητο με φωνήεντα και σύμφωνα, το οποίο χρησιμοποιούμε και σήμερα.
Η αίθουσα των συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου, ως συνήθως σε εκδηλώσεις του Τμήματος, ήταν κατάμεστη από καθηγητές, φοιτητές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, δασκάλους, μαθητές κλπ.

Την επίσημη ομιλία της εκδήλωσης είχε ο πρύτανης κύριος Καθ. Μπεκτάσι Μέμα. Χαιρέτησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτρης Σαχρίδης, ο περιφερειάρχης Αργυροκάστρου κ. Οδυσσέα Κότε και ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλια